ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -Ολα τα ονόματα

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


Εκπλήξεις αλλά και «σπασμένες γραμμές» σημειώθηκαν στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.


Από τα αποτελέσματα - που επικυρώθηκαν και επισήμως – το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως στο νέο όργανο, κυριαρχούν στελέχη που προωθήθηκαν κατά μείζονα λόγο από τον απερχόμενο γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, δευτερευόντως την Φώφη Γεννηματά και ακολούθως τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Αρκετοί εξελέγησαν και με την υποστήριξη του Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο,τι και αν σημαίνουν φυσικά οι συσχετισμοί στο νέο όργανο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί από την βάση την ερχόμενη Κυριακή.

Μεγάλος κερδισμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι κύριοι «παίκτες» έπαιξαν με λίστες. Οι δύο βασικές «35άδες» διακινήθηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, τους περισσότερους εξέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης: Με την υποστήριξη του απερχόμενου γραμματέα, εξελέγησαν 50-56 μέλη του νέου οργάνου. Η πλευρά Γεννηματά κάνει λόγο για 30-35 «δικούς της» και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για 25-26 στελέχη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέλεξε 12-15 μέλη της ΚΠΕ.



Υπήρξαν επίσης:
  • Μια «μεταβατική λίστα» από την οποία εξελέγησαν περί τα δέκα μέλη της ΚΠΕ (Παπαστεργίου Χρόνης Μακρίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δρούζιας, Παπαδημητρίου κ.α.)
  • Στελέχη που μάζεψαν σταυρούς λόγω προσωπικότητας, είτε υποστηρίχθηκαν από περισσότερα του ενός μπλοκ (από «βενιζελικούς», από τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο και τον Ν. Ανδρουλάκη). Ετσι εξηγούν έμπειρα στελέχη το πλασάρισμα ψηλά του Παντελή Καψή (10ος), του Παύλου Γερουλάνου(20ος), του Δημήτρη Καρύδη (4ος), του Γιώργου Τσολιά κλπ.
Αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά του απερχόμενου γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη που συγκέντρωσε 472 ψήφους.

Δεύτερος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, με 447 σταυρούς, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι προαλείφεται για επόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος έλθει σε συμφωνία με τον Ανδρουλάκη.



Ο τέως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης είναι στην 3η και 4η θέση αντιστοίχως και ακολουθούνται από τον Γιώργο Βασιλόπουλο της ομάδας Γεννηματά.

Ακολουθεί ο γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού Λευτέρης Κατσικαρέλης και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς ο οποίος δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών συνέδρων για να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος. Στην 8η θέση είναι ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, που στηρίζει Γεννηματά, όπως και ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης που ακολουθεί. Την δεκάδα συμπληρώνει ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ο οποίος μετείχε στο συνέδριο ως στέλεχος της Δημοκρατικής Παράταξης, του μετωπικού σχήματος που συμπορεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ.



Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι

Οι τρεις υποψήφιοι, Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον εκλογή από την βάση την ερχόμενη Κυριακή 14/7 του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι αναμένουν μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας την (αισιόδοξη) εκτίμηση ότι θα προσέλθουν από 70 έως και 100 χιλιάδες στις κάλπες, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι από διπλάσιοι έως τριπλάσιοι περίπου από τον αριθμό που ανακοινώθηκε ότι ψήφισαν για εκλογή συνέδρων. Ωστόσο σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι το μέγεθος της προσέλευσης θα κριθεί και από το γενικό πολιτικό κλίμα της χώρας τις επόμενες ημέρες.



Μάχη και για τον νέο γραμματέα

Συζήτηση έχει ξεκινήσει για το ποιος θα επιλεγεί για νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Το όνομα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, του δεύτερου σε σταυρούς Ανδρέα Σπυρόπουλο, ακούστηκε ως επιλογή Ανδρουλάκη, εφόσον εκλεγεί ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος ή ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο η πλευρά τηςΦώφης Γεννηματά απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Το επιτελείο της, είχε προετοιμαστεί, σε περίπτωση που περνούσε η πρόταση για εκλογή ισχυρού γραμματέα από το Συνέδριο – όπως ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος – να στήριζε τον Γιάννη Μανιάτη. Δεν είναι σαφές ωστόσο, αν ο Γ. Μανιάτης επιθυμεί το ίδιο και σήμερα, καθώς η πρόταση απερρίφθη και ο γραμματέας θα εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή.



Οπως σχολίαζε πάντως έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «υπάρχει η καταγραφή σε ποια ομάδα ανήκει κάποιος σήμερα και μια καταγραφή τη Δευτέρα, μετά την εκλογή προέδρου. Κανείς δεν πρόκειται να δηλώσει σήμερα ποιος είναι με ποιον...», υπονοώντας ότι πολλοί μπορούν να αλλάξουν στρατόπεδο, αναλόγως του νέου αρχηγού.



Τα τελικά αποτελέσματα
εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου