ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αναβολή των εκλογών και οικουμενική στον ορίζοντα;


Όπως έχουμε γράψει ενδελεχώς, η απόφαση του πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές,
μόλις 9 μήνες μετά από τις κάλπες του Ιανουαρίου, είναι εγκληματική για την οικονομία ενέργεια. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το γεγονός ότι είναι τρία κόμματα, έχουν κι άλλο πρόβλημα. Εντός του Μαξίμου υπάρχουν και δύο τάσεις για τις εκλογές.


Η πρώτη πιστεύει ότι ο Τσίπρας πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποχαύνωση και να πάει σε εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου και η δεύτερη να μην προκαλέσει προβλήματα στην οικονομία και να το αναβάλει για αργότερα. Αυτές οι δύο τάσεις αντιπαρατίθενται τις τελευταίες ημέρες και οι αποφάσεις του αναποφάσιστου πρωθυπουργού θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αν και φαίνεται ότι είχαν κλειδώσει οι εκλογές – εξπρές, υπήρξαν κάποια μηνύματα που φρέναραν την... αισιοδοξία του Τσίπρα και της ομάδας του. Κατ' αρχάς οι ξένοι (που είναι... τρομαγμένοι από την αποφασιστικότητα του Αλέξη) του είπαν να το ξεχάσει γιατί είναι σε εκκρεμότητα τα προαπαιτούμενα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου. Πώς θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά σε προεκλογική περίοδο, δηλαδή με διαλυμένο κρατικό μηχανισμό; Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια σωστή προσέγγιση. Δεν μπορεί αυτοί να δίνουν δισεκατομμύρια και ο Αλέξης να κάνει φιέστες στο Σύνταγμα με τα δικά τους λεφτά.

Έτσι, προκρίνεται το σενάριο της αναβολής των εκλογών για τα τέλη Οκτωβρίου ή Νοέμβριο, όταν θα υπάρξει κάποια σταθεροποίηση της οικονομίας και δεν θα διαλυθούν όλα για το γινάτι του Τσίπρα και το κρυφτούλι με τον Λαφαζάνη και τη Ζωή. Βεβαίως, με τους απίθανους τύπους που κυβερνούν μην αποκλείει κανείς την επιλογή της καταστροφής, το έχουν ξανακάνει άλλωστε. Οι εισηγήσεις για εκλογές τον Σεπτέμβριο γίνονται με το σκεπτικό ότι οι φόροι δεν θα έχουν αρχίσει να τρέχουν, ο ΕΝΦΙΑ δεν θα έχει σταλεί ακόμη, ο κόσμος ακόμη διακοπές θα κάνει ή θα ασχολείται με τα σχολεία των παιδιών τους. Χαλαρός λοιπόν θα πάει να ψηφίσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ προτού εδραιωθεί η οργή.

Είναι ισχυρό κίνητρο πράγματι και γι' αυτό τίποτε δεν αποκλείεται. Όμως, δύο μήνες μετά οι εκλογές μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Με τη βαριά φορολογία να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις στην αγορά, διαδηλώσεις που ετοιμάζει το ΠΑΜΕ, επιστημονικοί φορείς και λοιποί κλάδοι και γενικά ένα θερμό φθινόπωρο, ασφαλώς θα βαρύνουν το κλίμα στην κυβέρνηση.

Ακόμη και θετική να είναι η αξιολόγηση της τρόικας τον Οκτώβριο δεν είναι κάτι που θα το «πουλήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο. Οπότε, όσο πιο αργά οι εκλογές τόσο πιο μεγάλη η φθορά για την κυβέρνηση. Οι κάλπες τότε μπορεί να είναι πολύ... γκαστρωμένες και να βγάλουν απρόβλεπτα αποτελέσματα. Εκτός κι αν προκριθεί μέχρι τότε μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα βουλή καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει ο «γάμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από τις τόσες κυβιστήσεις.



Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου