ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Βουλευτές ετοιμάζουν πρόταση μομφής κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου

Πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το “Ποτάμι”, για τη στάση και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει η
πρόεδρος της Βουλής, η οποία με τη στάση της εμφανίζεται ως πολιτικός αρχηγός και όχι ως πολιτειακός παράγοντας.



Ήδη, το “Ποτάμι” έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, το σχετικό κείμενο. “Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή.

Γι' αυτό εμείς οι βουλευτές του “Ποταμιού” πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους”, δηλώνει στο Mega ο Γιώργος Αμυράς. Όμως και ο πρωθυπουργός λίγο πριν την ψήφιση του μνημονίου στη βουλή είχε επαναλάβει τα περί θεσμικής δυσαρμονίας και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών.

Στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι βουλευτές του Ποταμιού και αναζητούν υπογραφές για την κατάθεση της στη Βουλή την κατηγορούν ότι παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος. “Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πέραν της συμπεριφοράς της όμως κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων όπου έχει προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις μέσα στο κόμμα της, αλλά έχει έρθει σε πλήρη ρήξη και με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. “Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας”, αναφέρεται στο κείμενο της πρότασης μομφής.

Την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες που σε ειδική σελίδα στο facebook ζητούν να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της και φτάνουν ήδη τις 40.000. “Η πρόεδρος της Βουλής δεν ανταποκρίνεται θεσμικά στον ρόλο της, είναι ένα θέμα που ο πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να το έχει αντιμετωπίσει”, δηλώνει στο Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.




megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου