ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Συνταγή: Μοναδική γαλοπούλα με κάστανα και δαμάσκηνα


galopoula-708



Φέτος θα περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα με μια


γαλοπούλα με μοναδική γέμιση στο τραπέζι σας. Εξοπλιστείτε με αγάπη και μπείτε στην κουζίνα σίγουροι ότι πρόκειται να μαγειρέψετε ένα πολύ γευστικό πιάτο.

Υλικά
•    1 γαλοπούλα φρέσκια, ελληνικής καταγωγής
•    2 σακουλάκια κάστανα προβρασμένα -Στο σούπερ μάρκετ
•    2 σακουλάκια δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
•    Τρία σακουλάκια μικρές πατάτες για να ψηθούν ολόκληρες
•    3 φετούλες μπέικον -Φροντίστε να είναι καλής ποιότητας, όχι στο σούπερ μάρκετ
•    Μερικές ρόγες λευκό σταφύλι, για το γέμισμα της κοιλιάς (προαιρετικά)
•    Ελαιόλαδο
•    Αλάτι θαλασσινό, πιπέρι
•    1 μεγάλη γάστρα
•    1 όμορφη κλωστή για να δέσετε τα πόδια της γαλοπούλας



Εκτέλεση
•    Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
•    Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σας στη γάστρα, αφού πρώτα την πλύνετε προσεκτικά
•    Αλατίστε, πιπερώστε το στομάχι της και τοποθετήστε το σταφύλι. Μαλακώνει το πουλερικό από μέσα
•    Καθαρίστε τις πατατούλες και τοποθετήστε της ολόγυρα
•    Βάλτε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα ολόγυρα
•    Κόψτε σε κομμάτια το μπέικον και προσθέστε το στο μείγμα
•    Ελαιόλαδο παντού
•    Αλάτι και πιπέρι παντού
•    1 ποτήρι νερό
•    Κλείνετε τη γάστρα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο




Χάδια κατά την διάρκεια του ψησίματος
•    Ολο το μυστικό βρίσκεται στα υλικά. Κάστανα, μπέικον και δαμάσκηνα θα δώσουν γλυκιά και αλμυρή γεύση, με μοναδικό αποτέλεσμα.
•    Το δεύτερο μυστικό είναι στα «χάδια»: Κάθε μισή ώρα θα ανοίγετε τη γάστρα και με ένα πινέλο θα περνάτε τα υγρά πάνω στη γαλοπούλα
•    Το τρίτο μυστικό είναι ο χρόνος: για κάθε κιλό γαλοπούλας χρειάζεται 1 ώρα ψήσιμο.



Μετά το φούρνο
•    Οταν η γαλοπούλα θα έχει ψηθεί, βγάλτε την κλωστή από τα πόδια και βάλτε ένα ωραίο κορδονάκι σε φιόγκο
•    Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σας σε μια ωραία πιατέλα
•    Βάλτε τις πατάτες ολόγυρα
•    Σε ένα άλλο όμορφο μπολ βάλτε τη γέμιση από κάστανα και δαμάσκηνα.
•    Και ένα τελευταίο μυστικό: Αν για κάποιους λόγους δεν σας αρέσει η γαλοπούλα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο ακριβώς πιάτο με χοιρινό ή γουρουνόπουλο.
•    Χρόνια Πολλά!


Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου