ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Σπανακόπιτα Κουρού





Συστατικά

Για τη ζύμη
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ. βούτυρο Όλυμπος σε θερμοκρασία δωματίου
370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κιλό πλυμένο σπανάκι
½ μάτσο δυόσμο
1/3 μάτσο άνηθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γρ. φέτα Όλυμπος την οποία σπάμε με τα χέρια μας
200 γρ. τυρί κρέμα
μπόλικο πιπέρι
αλάτι





Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Για τη ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι.
Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη.
Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη 2 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ετοιμάζουμε τη γέμιση. 


Για τη γέμιση
Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι το οποίο σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Χοντροκόβουμε το δυόσμο και το προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα την οποία σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί κρέμα, το πιπέρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Για την χορτόπιτα
Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό…
Στρώνουμε το ένα φύλλο σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. αφήνοντας λίγο από το φύλλο να εξέχει από το ταψί.
Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε τις άκρες περιμετρικά με τα χέρια μας.
Αλείφουμε την πίτα μας πριν ψηθεί με τον κρόκο αυγού.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στην υψηλή σχάρα ώστε να ψηθεί η πίτα μας από κάτω.



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου