Τι χρειαζόμαστε:
1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν
1 κάψουλα βανίλια
10 αυγά
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το σιμιγδάλι.
Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι νο26 και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 45 με 60 λεπτά.
Όταν ψηθεί και όπως είναι καυτό το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι μπέικιν
1 κάψουλα βανίλια
10 αυγά
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το σιμιγδάλι.
Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι νο26 και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 45 με 60 λεπτά.
Όταν ψηθεί και όπως είναι καυτό το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
sintagespareas.gr
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου