ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Λουκανικοπιτάκια με μήλα






Συστατικά...


2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης (350 γρ. συνολικά) κομμένα ροδέλες (ή chorizo αν το πιάτο είναι για ενήλικους)
250 γρ. τυρί τριμμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
1 αυγό
αλάτι - πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
1 κρόκο για άλειμμα



Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά τα κομμένα μήλα στο βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να λιώσουν λίγο από μόνα τους. Αυτό θα πάρει 7-8 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων αν μπορούμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ για να τα τρίψουμε. Σοτάρουμε το "κρέας" από τα λουκάνικα σε ένα τηγανάκι χωρίς λιπαρή ουσιά για 3-4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα μήλα, το λουκάνικο, το τυρί , τον μαϊντανό, το θυμάρι και το αυγό, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα και δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Ετοιμάζουμε γεμίζοντας κορνέ με τη γέμιση αν θέλουμε ένα πιο ομοιόμορφο γέμισμα ή την απλώνουμε με τα χέρια μας.
Απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο.
Με τη γέμιση κάνουμε τρεις παράλληλες γραμμές κατα μήκος μεγάλης πλευράς της σφολιάτας, σε ίση απόσταση τη μία από την άλλη και αφήνοντας 2 εκ περιθώριο από τις άκριες της σφολιάτας.
Ο σκοπός είναι όταν βάλουμε και την άλλη σφολιάτα από πάνω να κάνουμε με τη μία 3 μακρόστενα μπαστούνια γεμιστά.
Με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο νερό ή λίγο αυγό στα κενά ανάμεσα στη γέμιση ώστε να κολλήσει καλά το πάνω φύλλο.
Βάζουμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας πάνω από τη γέμιση. Με προσοχή πιέζουμε ανάμεσα στη γέμιση για να κολλήσουν τα δύο φύλλα.
Κόβουμε στα 3 κατά μήκος ώστε να έχουμε 3 γεμιστά μπαστούνια και μετά το κάθε ένα στα 3 ή στα 4 ώστε να έχουμε συνολικά 12 κομμάτια.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μια δυο χαρακιές πάνω σε κάθε κομμάτι. Με ένα πινέλο απλώνουμε τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο με 1 κ.γ. νερό επάνω τους.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή όσο χρειαστεί μέχρι να χρυσίσει η ζύμη και να ψηθεί η γέμιση.




akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου