ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πασατέμπος το... ελιξίριο της νεότητας -Τα 3 θετικά



Τα κολοκυθόσπορα έγιναν ευρύτερα
γνωστά ως «πασατέμπος». Ψημένα, αλατισμένα ή ωμά, είναι αγαπημένο σνακ, νόστιμο και όπως αποδεικνύουν έρευνες αρκετά υγιεινό.
Ο πασατέμπος περιέχει ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο, βιταμίνες Ε, (αντιοξειδωτική βιταμίνη αφού προστατεύει τα κύτταρά του δέρματος και της καρδιάς κ.α. από τη γήρανση και την οξείδωση) C, K, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α. Περιέχει ακόμα πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και λινολεϊκό οξύ. H δράση του πασατέμπου, ευεργετική. Ελιξίριο νεότητας και μια τροφή που προασπίζει την καλή μας υγεία. Ο πασατέμπος μπορεί να σε κάνει πιο όμορφη και να θωρακίσει την υγεία σου και ακολουθούν 3 λόγοι που το αποδεικνύουν:
1) Ο πασατέμπος λειτουργεί ως ελιξίριο νεότητας: Η επιδερμίδα αναζωογονείται, αναπλάθεται, διατηρείται σφριγηλή, ενυδατώνεται. Τα συμπλέγματα βιταμινών και τα μέταλλα που περιέχει λειτουργούν ως φυσικό μπότοξ.
2) Ο πασατέμπος βελτιώνει τον ύπνο: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutritional Neuroscience έδειξε ότι η κατανάλωση τρυπτοφάνης από ένα σπόρο κολοκύθας μαζί με μια πηγή υδατάνθρακα μπορεί να συγκριθεί με τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής ποιότητας της τρυπτοφάνης για τη θεραπεία της αϋπνίας.
3) Ο πασατέμπος χαλαρώνει τα νεύρα – Προστατεύει την καρδιά: Ο ηλιόσπορος ως πολύ καλή πηγή μαγνησίου βοηθά στον έλεγχο του νευρικού και μυϊκού τόνου και η έλλειψή του σχετίζεται με υπερδραστηριότητα των νεύρων μας προκαλώντας μυϊκές συσπάσεις, ημικρανίες, νευρικότητα και κόπωση. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει στον ηλιόσπορο προλαμβάνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα η αντιοξειδωτική της δράση εμποδίζει την οξείδωση της χοληστερόλης η οποία μπορεί να καταστρέψει τα αγγεία μας.


bovary.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου