ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Μυρωδάτο φθινοπωρινό γλυκό - Τάρτα με μήλα, σταφίδες και καρύδια

Ενα μυρωδάτο φθινοπωρινό γλυκό που θα
συνοδεύει τέλεια τα ζεστά σας ροφήματα! Τα υλικά απλά και αγνά, η εκτέλεση εύκολη!
Υλικά
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1 ½ κιλό μήλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 5 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για το ταψί
     
Εκτέλεση
  • Καθάρισε τα μήλα, κόψτα σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες.
  • Ανακάτεψέ τα με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  • Βάλε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το μπράντι και άφησέ τες να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμαστεί η γέμιση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, τα μπισκότα, τις σταφίδες (αφού τις στραγγίξεις) και την καρυδόψιχα. Ρίξε το μείγμα τα μήλα, ανακάτεψέ τα και άδειασέ τα στην βάση της τάρτας.

Πώς φτιάχνεις την βάση
  • Αλείφεις με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Απλώνει το ένα φύλλο της ζύμης.
  • Αλείφεις το φύλλο με λίγο βούτυρο.
  • Πασπαλίζεις με ζάχαρη.
  • Σκεπάζεις με το άλλο φύλλο, το τοποθετείς σταυρωτά.
  • Κόβεις τη ζύμη που περισσεύει από την ταρτιέρα
  • Πιέζεις την ζύμη στα τοιχώματα.
  • Ψήνεις την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15 λεπτά.
  • Ψήνεις την τάρτα στους 190° C για 40 λεπτά περίπου στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνο

bovary.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου