Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Choco-κόλαση από τον Άκη Πετρετζικη! Κέικ σοκολάτα – φουντούκι!







Συστατικά....


Για τη σοκολατένια ζύμη
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. γάλα
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο

Για τη ζύμη φουντουκιού
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. νερό
1 κ.γ. μέλι
40 γρ. φούντούκια
60 γρ. βούτυρο
90 γρ. γάλα
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη
Πραλίνα φουντουκιού
Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.


Για τη ζύμη σοκολάτας
Βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το γάλα στο μίξερ καθώς εκείνο χτυπάει και μετά προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά.
Περνάμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το κακάο από σίτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ.
Ανακατεύουμε για μισό λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στο πλάι.

Για τη ζύμη φουντουκιού
Βάζουμε τα αυγά με τα 180 γρ. ζάχαρη στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε.
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το νερό, τα 20 γρ. ζάχαρη και το μέλι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Παράλληλα, στο μούλτι, κάνουμε τρίμμα τα φουντούκια και όταν γίνουν, προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπρίκι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σαν μια πάστα.
Προσθέτουμε αυτή την πάστα σιγά σιγά στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά.
Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σιγά – σιγά στο μείγμα με τα αυγά και τα φουντούκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Παράλληλα περνάμε από μια σίτα το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο μίξερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 10×30 εκ.
Μοιράζουμε κουταλιές – κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που το βάζουμε στη μέση του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Σερβίρουμε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.

Youweekly.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου