ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μη βρώσιμα μυρωδάτα στολίδια κανέλας!










Αγαπημένη συνήθεια κάθε που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η κατασκευή στολιδιών από ζυμάρι! Φέτος δοκίμασα μια συνταγή που ήθελα χρόνια να κάνω, στολίδια με κανέλα, την οποία και μοιράζομαι μαζί σας! Προσοχή! Λόγω της μεγάλης ποσότητας κανέλας, τα στολίδια ΔΕΝ είναι βρώσιμα!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μήλα
  • 1/3 φλυτζανιού τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100-130 γραμμάρια κανέλα σε σκόνη
  • Χρυσόσκονη (προαιρετικά)
  • Κορδέλα ή σχοινί

Πώς το κάνουμε:


1) Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, το νερό και 1 κουταλιά του γλυκού απ την ποσότητα της κανέλας που χρειάζεται συνολικά η συνταγή.

2) Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως να πιει τα υγρά του και να μείνει στην ουσία μια μαρμελάδα μήλου. Αποσύρετε απ τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγη ώρα (ή και εντελώς)

3) Σε ένα μπολ τοποθετείτε 1 κούπα applesauce και 1 κούπα κανέλα.

4) Ανακατέψτε αρχικά με ένα κουτάλι και έπειτα ζυμώστε με το χέρι. Αν το ζυμαράκι κολλάει αφού ενσωματωθεί καλά η κανέλα, προσθέστε λίγη ακόμα. Το ζυμάρι θα έχει σχετική υγρασία αλλά αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου δεν θα ταλαιπωρηθείτε.Σε αυτό το σημείο, αν το επιθυμείτε, προσθέστε χρυσόσκονη και ζυμώστε να ενσωματωθεί στο ζυμαράκι.

5) Πάρτε 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού. Πασπαλίστε με κανέλα το 1ο φύλλο και βάλτε το ζυμαράκι επάνω απλώνοντάς το λίγο με το χέρι σας.

6) Πασπαλίστε με λίγη έξτρα κανέλα και τοποθετήστε το 2ο φύλλο από πάνω. Με ένα πλάστη ανοίξτε το ζυμαράκι σε φύλλο. Όχι πολύ λεπτό, όχι πολύ χοντρό.

7) Αφαιρέστε το επάνω φύλλο και κόψτε με κουπ πατ της αρεσκείας σας. Αφαιρέστε το περίσσιο ζυμαράκι και έπειτα κάντε τρυπούλα σε κάθε σχέδιο με τη βοήθεια ενός καλαμακίου.

8) Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού επάλειψης ή μιας μεταλλικής σπάτουλας, αφαιρέστε προσεκτικά τα στολίδια απ το χαρτί και τοποθετήστε τα σε σχάρα για να στεγνώσουν.

9) Μόλις στεγνώσουν, περάστε κορδελίτσες και είτε φτιάξτε γιρλάντα με αυτά, είτε στολίστε το δέντρο σας ή τα δώρα για τους αγαπημένους σας!

Εξ αιτίας της έντονης μυρωδιάς, τα στολίδια στεγνώνουν σε χώρο χωρίς θέρμανση οπότε σήμερα 3η ημέρα έχουν σταθεί καλά αλλά δεν έχουν ξεραθεί.
Η χρυσόσκονη τους δίνει τη λάμψη που επιθυμούμε τα Χριστούγεννα και έτσι δεν χρειάζονται καμία άλλη εργασία. Κορδέλα ή κορδόνι της αρεσκείας μας και είναι υπέροχα.
Αντίθετα με άλλες συνταγές, η δική μου δεν περιλαμβάνει κόλλα (που χρησιμοποιείται για να σφίξουν) αλλά μια χαρά στέκονται.
Σύμφωνα με συνταγές από σελίδες του εξωτερικού, μπορείτε να τα ψήσετε στους 120-150 βαθμούς για 2-3 ώρες. Εγώ δεν το έκανα για να μην εντείνω την μυρωδιά εντός του σπιτιού και χαθεί ενδεχομένως απ τα στολίδια οπότε δεν μπορώ να σας πω ότι θα πετύχει χωρίς να κάνουν σπασίματα.

sintagespareas.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου