ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Καταρρέει το ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ του οργανισμού ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Α.Ε.Π.Ι. – GEA κ.λ.π.)...






Με τον Νόμο 4442 ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον 12/2016 και με αρ. φύλλου 230 καταργείται η άδεια
μουσικής οργάνων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
   Αποτελεί ιστορικό σταθμό, για τα πνευματικά δικαιώματα, με τις όποιες επιπτώσεις που δημιουργούσαν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με το άρθρο 29 του ανωτέρω Νόμου υποχρεούται ο καταστηματάρχης να προβεί στη γνωστοποίηση ότι στο κατάστημά του θα παίζει μουσική. Η μουσική αυτή έχει ισχύ για την χειμερινή περίοδο ως τις 10 το βράδυ και την καλοκαιρινή περίοδο ως τις 11 το βράδυ, ως προβλέπεται από την αστυνομική διάταξη άρθρου3/1995, η οποία εγκρίθηκε με την 1023/2/37/1996 απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
  Πέραν του απαγορευτικού ορίου, το οποίο αναφέραμε, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τον ενδιαφερόμενο, (σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο), να προβεί σε νέα γνωστοποίηση ότι θα κάνει χρήση μουσικής πέραν της 10ης  ή 11ης  ώρας. Άρα προϋποθέτει, ως είθισται μέχρι τώρα, οι Δήμοι της χώρας να προβαίνουν σε κανονιστική απόφαση μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου σε επέκταση της άδειας χρήσης μουσικής. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η επέκταση ωραρίου χρήσης μουσικής διαφέρει από Δήμο σε Δήμο σ’ ολόκληρη τη χώρα.
  Όπως προαναφέραμε με την κατάργηση της άδειας μουσικών οργάνων ο συνάδελφος απαλλάσσεται από τις απαράδεκτες μέχρι τώρα ενέργειες, οι οποίες προερχόντουσαν από την Α.Ε.Π.Ι. και GEA (ΑΠΟΛΛΩ – ΕΡΑΤΩ – GRAMMO), που με καταγγελίες τους μέσω της εισαγγελίας και της αστυνομίας αφαιρούσαν τις άδειες μουσικών οργάνων και υποχρέωναν τον καταστηματάρχη στις γνωστές διαδικασίες (ενστάσεις στην περιφέρεια, ενστάσεις εναντίον του Δήμου, δικαστήρια, αυτόφωρα κ.λ.π.). Με την κατάργηση λοιπόν της άδειας μουσικών οργάνων καταργείτε αυτόματα και η οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δικαιολογητικών προς τον Δήμο, εκτός της γνωστοποίησης.
  Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι η μουσική την οποία γνωστοποιούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε, εάν υπάγεται στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (Α.Ε.Π.Ι. – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – GEA) υποχρεούμεθα σε άδεια εκ μέρους των ανωτέρω εταιριών με το ανάλογο αντίτιμο τιμολόγιο. Εάν η μουσική που χρησιμοποιούμε δεν υπάγεται στο ρεπερτόριο των ανωτέρω εταιριών θα αποδεικνύεται με ανάλογο παραστατικό ποια εταιρία αντιπροσωπεύει τη μουσική.
  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι άδειες οι οποίες σχετίζονται με την νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγεται το νομικό πλαίσιο που τις καλύπτει (Ν.2121/1993).
  Για οποιαδήποτε διαφορά του χρήστη ρεπερτορίου της Α.Ε.Π.Ι. ή της GEA, αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της χώρας. Είναι εμφανές ότι οι ανωτέρω εταιρίες πλέον δεν έχουν αρμοδιότητα με τον Νόμο 4442 να παρεμβαίνουν εναντίον μας διότι απλούστατα καταργήθηκε η άδεια μουσικών οργάνων.
  Με την εφαρμογή του Νέου Νόμου η οποιαδήποτε νομική ή εμπράγματη διαφορά επικεντρώνεται πλέον, μεταξύ χρήστη και των ανωτέρω εταιριών. Εκτός τούτου θα πρέπει να τονιστεί και το γεγονός της οικονομικής επιβάρυνσης που πληρώναμε για την άδεια μουσικών οργάνων και επιπλέον εάν χρωστούσαμε στο Δήμο δεν προέβαινε στην έκδοση της σχετικής άδειας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
   Ο Νόμος 4442/12-2016, αποδυναμώνει την Α.Ε.Π.Ι. και την GEA διότι η υποχρεωτικότητα της άδειας μουσικών οργάνων στα καταστήματά μας, ήταν ένα μέγιστο όπλο αφόρητης πίεσης, από τις ανωτέρω εταιρίες.



Ημερομηνία     15/12 /2016                      




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
<<ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.>>
Δημοκρατίας 38 - 50100 Κοζάνη
Τηλ. επικοινωνίας : 2462502358 - 6906082152
Fax : 2462502368

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου