ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Εντυπωσιακά, «χριστουγεννιάτικα» μπισκοτάκια!






Τι χρειαζόμαστε:

325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
227 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πώς το κάνουμε:
Σε μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.
Πετυχαίνουμε μια μαλακιά και αφράτη ζύμη την οποία χωρίζουμε στα δύο. Το ένα μισό το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο μισό προσθέτουμε το χρώμα, δουλεύοντας τη ζύμη για να αποκτήσει ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα.
Παίρνουμε δύο κομματάκια (ένα κόκκινο και ένα λευκό) στο μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε δύο κορδόνια μήκους 10 εκ., τα οποία πλέκουμε μεταξύ τους, για να σχηματίσουμε ένα δίχρωμο κορδόνι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 10 λεπτά.
Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή η ζύμη είναι αρκετά μαλακιά, θα χρειαστούμε αλεύρι για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα κορδονάκια.

sintagespareas.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου