Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κριτσίνια με τυρί





Υλικά για 4-6 άτομα




125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
αλάτι
άσπρο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
μαργαρίνη για το βουτύρωμα
1 κρόκος
κύμινο
σουσάμι
σκόρδο
1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
ρίγανη



Εκτέλεση
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα βάζετε στο μίξερ.
Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.
Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.
Τη βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα, αλείφετε τα κριτσίνια και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
Τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.
Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα. Σερβίρονται επίσης με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου