Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα στη μέση και ζεματισμένα
2 κομμάτια στήθη κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Βάζετε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, τοποθετείτε τα σπαράγγια σε βραστό νερό και βράζετε για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Στεγνώνετε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό.
Αφού έχετε ψήσει το κοτόπουλο σας (αρχικά σοτάροντας σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ψήνετε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά και από τις δυο πλευρές), το κόβετε σε κομμάτια.
Μεταφέρετε τα σπαράγγια, τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείτε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, το γιαούρτι και το ξύδι. Ανακινείτε καλά μέχρι να ανακατευτεί.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατεύετε ελαφρώς και σερβίρετε.
newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου