Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε ολόκληρα
χιλιάρικα (δολάρια) κοστίζει το πιο ακριβό burger του κόσμου.
Λέγεται FleurBurger και μπορείτε να το βρείτε στο Λας Βέγκας. Το έχει δημιουργήσει ο σεφ Χούμπετ Κέλλερ, ο οποίος έχει την έδρα του στο νεοσύστατο εστιατόριο με το όνομα Fleur.
Το επίμαχο burger περιέχει μοσχαρίσιο κιμά της ποικιλίας Wagyu, φουά γκρα, μαύρη τρούφα και σως τρούφας, ενώ σερβίρεται σε ψωμάκι που έχει φτιαχτεί επίσης από τρούφα.
Στην τιμή των 5.000 δολαρίων περιλαμβάνεται και ένα μπουκάλι Chateau Petrus του 1995, το οποίο κοστίζει μόνο του 2.500 δολάρια, ενώ σερβίρεται με τηγανιτές πατάτες.
Αν θέλετε – και αν… αντέχετε οικονομικά – μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Θα χρειαστείτε:
1 κουτάλι του γλυκού καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι καφέ ζωμό κότας
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
2 λίβρες (περίπου 900 γραμμάρια) ground beef
2 κουτάλια της σούπας κρασί Μαδέιρα ή Πόρτο
4 λευκά ψωμάκια
3 κουτάλια της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ουγγιά μαύρη τρούφα Perigold, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες (περίπου 5 φέτες ανά άτομο)
8-10 ουγγιές φουά γκρα πάπιας
Ανθό αλατιού
1 φλιτζάνι κάρδαμο, πλυμμένο και καθαρισμένο
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου