ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η συνταγή για το κέικ με 3 υλικά του Ακη Πετρετζίκη, που έγινε viral



Ο Ακης Πετρετζίκης είναι ένας εξαιρετικά
πετυχημένος και εξαιρετικά μεταδοτικός σεφ. Δεν είναι τυχαίο που όταν τύχει να googlαρεις τη συνταγή που ψάχνεις, στις πρώτες προτεινόμενες συνταγές θα σου βγάλει «... του Ακη». 






«Το τσουρέκι του Ακη», «Τα μελομακάρονα του Ακη», και ούτω καθεξής.

Και μπορεί αυτή την περίοδο να μην έχει εκπομπή στην τηλεόραση, ωστόσο, ο Ακης Πετρετζίκης έχει το δικό του site όπου μπορεί να βρει κανείς συνταγές για ότι τραβάει η ψυχή του. Οι συνταγές δεν είναι απλά γραπτές αλλά συνοδεύονται από το αντίστοιχο βιντεάκι με τον Ακη να δείχνει βήμα βήμα πώς πρέπει να φτιάξεις τη συνταγή. Ενα τέτοιο βίντεο έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες. Ο λόγος για το βίντεο-συνταγή για το κέικ με τρία υλικά. Οχι μόνο γιατί πολλοί απόρρησαν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει κέικ με τρία υλικά, αλλά γιατί είναι πραγματικά εξαιρετική και το κέικ νοστιμότατο.







Εμείς τη δοκιμάσαμε, ενθουσιαστήκαμε και για αυτό την μοιραζόμαστε και μαζί σας:


Pexels.com



Υλικά:

Για το κέικ:

  • 400 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το frosting:

  • 200 γρ. παγωμένο τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου

Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση:

  • Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη Nutella μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. 
  • Βουτυρώνουμε και κατόπιν ρίχνουμε λίγο κακάο, αντί για αλεύρι σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα 
  • Ψήνουμε για μια ώρα στους 160 βαθμούς αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο. 
  • Ανακατεύουμε 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. Nutella μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στο κέικ μας. Αν θέλουμε, στο σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου