Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η ΝASA συνεχίζει την αναζήτηση πλανητών όμοιων με τη Γη



Μετά τις εκπληκτικές ανακαλύψεις του Kepler, η NASA ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ένα νέο δορυφόρο που ονομάζεται TESS και η αποστολή του είναι να βρει κόσμους όπως ο δικός μας.

Πριν από 25 χρόνια, κανείς δεν ήξερε με βεβαιότητα εάν τα αστέρια που φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό θα μπορούσαν να θυμίζουν σε κάτι τις συνθήκες της Γης

Το 2009 η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εκτόξευσε τον «κυνηγό πλανητών» Kepler, αναζητώντας κόσμους που να μοιάζουν με τη Γη μας .

Το διαστημικό σκάφος TESS είναι ο διάδοχος του Kepler . Πρόκειται για ένα διαστημικό σκάφος βάρους 700 λιβρών που ονομάζεται Transition Exoplanet Survey (TESS)

Η εκτόξευση του προγραμματίζεται για τις 16 Απριλίου και με τις τέσσερις εξελιγμένες κάμερές του θα εξερευνήσει περίπου 200.000 αστέρια. Η αποστολή του είναι να βοηθήσει να απαντηθεί ένα από τα παλαιότερα ερωτήματα της ανθρωπότητας: Είμαστε πραγματικά μόνοι στο σύμπαν ;

Το διετές πρόγραμμα θα εξετάσει αστέρια τα οποία δεν απέχουν περισσότερο από 300 έτη φωτός - και 100 φορές φωτεινότερα από αυτά που ανίχνευσε ο δορυφόρος Kepler. Αυτή η σχετική εγγύτητα θα επιτρέψει μια πιο λεπτομερή ανάλυση των εξωπλανητών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων όπως η μάζα, η πυκνότητα, η σύνθεση και τα στοιχεία που συνθέτουν την ατμόσφαιρά τους.

Το TESS μπορεί να επιφέρει μια επανάσταση στην αστρονομία, λένε οι επιστήμονες της NASA. Η ανθρωπότητα χρειάστηκε 4.000 χρόνια για να ανακαλύψει οκτώ πλανήτες και περίπου 20 χρόνια για να ανακαλύψει άλλους 4.000, λέει η Σάρα Σιγκερ . «Στην πράξη αναζητούμε μια άλλη Γη» λέει η αμερικανίδα αστροφυσικός στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και επικεφαλής του προγράμματος TESS .

Η εκτόξευση του δορυφόρου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα γίνει με τη βοήθεια ενός πυραύλου SpaceX Falcon 9. Το σκάφος θα παραμείνει σε τροχιά και θα υποβληθεί επί δύο μήνες σε δοκιμές των οργάνων του πριν ξεκινήσει την πραγματική αποστολή του .Ο στόχος είναι να δημιουργήσει ένα χάρτη του 85 % του ουρανού και να ερευνήσει πλανήτες που είναι περίπου 1 έως 1,5 φορές το μέγεθος της Γης.

Το TESS έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί παράλληλα με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο πρόκειται να εκτοξευτεί ως το Μάιο του 2020. Όταν λειτουργούν και τα δύο συστήματα τα στοιχεία από τους εξωπλανήτες που θα ελέγχει ο δορυφόρος TESS θα στέλνονται στο Webb για καλύτερη ανάλυση, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.




newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου