ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Συνταγή: Πώς να φτιάξετε εύκολα την παραδοσιακή μαγειρίτσα



Μερίδες / Τεμάχια:
6-8 μερίδες
Χρόνος Ψησίματος:
50′
Υλικά

1 συκωταριά (περίπου 1 κιλό)
10-15 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2 φλ.τσ. νερό, χλιαρό
2-3 μαρούλια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ.τσ. ρύζι
2-3 λεμόνια, χυμό
1 αυγό



Εκτέλεση 
Πλένουμε τη συκωταριά, τη ζεματάμε σε βραστό νερό και την κόβουμε κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 3′-5′ τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κατόπιν ρίχνουμε και τη συκωταριά και την τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε τον άνιθο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε και αυτά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το ένα φλυτζάνι από το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15′. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, το ρύζι και το υπόλοιπο νερό. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30′ ακόμη.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και ρίχνουμε και 5-6 κ.σ. από το ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε καλά το αυγολέμονο με ένα πηρούνι. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις να πάρει 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου