Οι μύθοι σχετικά με τη
διατροφή μας είναι πολλοί και αφορούν κυρίως τις συνήθειες που πρέπει ή δεν πρέπει να υιοθετήσουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την υγεία μας ή να χάσουμε κιλά.Παρότι κάποιοι βλέπουν θετικά αποτελέσματα βγάζοντας μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων από τη διατροφή τους ή αντικαθιστώντας ένα τρόφιμο που φημολογείται ότι είναι ανθυγιεινό με ένα άλλο, οι διατροφικοί μύθοι που θα δείτε παρακάτω στην πραγματικότητα δεν έχουν ουσιαστικά οφέλη για τους περισσότερους από εμάς.
Αν και τα περισσότερα φρούτα πράγματι έχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης, η συγκεκριμένη μορφή της δεν έχει τις ίδιες βλαβερές επιδράσεις με την πρόσθετη λευκή (επεξεργασμένη) ζάχαρη. Ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ζάχαρη που καταναλώνουν, είτε από φρούτα είτε από οποιαδήποτε άλλη πηγή, πρέπει να είναι οι διαβητικοί.
2. Το φυτικό γάλα είναι καλύτερο από το ζωικό
Μια τάση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη διατροφή είναι η αντικατάσταση του ζωικού (π.χ. αγελαδινού) γάλακτος με κάποιο φυτικό, όπως το γάλα καρύδας, το γάλα σόγιας ή το γάλα αμυγδάλου. Το φυτικό γάλα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί καλή εναλλακτική μόνο για τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Δύο βασικά συστατικά του ζωικού γάλακτος, το ασβέστιο και οι πρωτεΐνες, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και βρίσκονται σε ελάχιστες ποσότητες στο φυτικό γάλα, οπότε καλό είναι να μην το βγάζουμε από τη διατροφή μας.
3. Η δίαιτα είναι πιο σημαντική από τη γυμναστική
baby.gr
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου