ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Το μυθικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης



Ανακαλύφθηκε πριν από
σχεδόν 70 χρόνια, κι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά σημεία της Κεφαλονιάς, ένα θαύμα της φύσης, που προκαλεί δέος.

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, και δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Υπάρχει όμως και τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες.


Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και τα νερά της έχουν βάθος που ποικίλει, από δέκα έως τριάντα μέτρα. Μέσα της υπάρχει και ένα μικρό νησί. Χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», ο ένας λουσμένος στο φως, ο άλλος σκοτεινός και καλυμμένος με σταλαγμίτες.

Ο μύθος λέει ότι στο σημείο του σπηλαίου η νύμφη Μελισσάνθη (ή Μελισσάνη) πνίγηκε μετά την απόρριψή της από τον θεό Πάνα. Γι’ αυτό ονομάζεται και «σπήλαιο των νυμφών».








newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου