Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

9 απλές συμβουλές για να πετύχετε το στόχο της υγιεινής διατροφής

mageirema-files-kouzina-laxanika





Έχετε ήδη βάλει τους διατροφικούς σας στόχους και
ψάχνετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τους κάνετε πραγματικότητα; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας δώσουν ώθηση, χωρίς να σας κάνουν να βαρεθείτε.

Ο στόχος του να κάνετε τη διατροφή σας πιο υγιεινή ή να χάσετε βάρος, πρέπει να είναι ένας στόχος που να σας ενθουσιάζει τόσο ως προς το αποτέλεσμα, όσο και ως προς την υλοποίηση κι όχι να είναι βαρετός, περιοριστικός ή κουραστικός. Αυτό, όμως, εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα πάρετε για να τον πραγματοποιήσετε και τα παρακάτω tips, σίγουρα θα κάνουν το «ταξίδι» πιο διασκεδαστικό.

Ξεκινήστε ένα club… συνταγών με φίλους



Αν έχετε φίλους που ασχολούνται με τη μαγειρική και θέλουν να σας βοηθήσουν στο στόχο σας ή έχουν και οι ίδιοι παρόμοιο στόχο, το club συνταγών μπορεί να βοηθήσει. Χωρίστε μεταξύ σας υγιεινές συνταγές για σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο και οργανώστε γεύματα, όπου ο καθένας θα ετοιμάζει τη δική του συνταγή κάθε φορά. Μπορείτε να κάνετε καιθεματικές βραδιές π.χ. χορτοφαγικές ή χωρίς γλουτένη και αντί να τρώτε έξω, ξοδεύοντας χρήματα και καταναλώνοντας έξτρα θερμίδες, να τρώτε μέσα, με φίλους, δημιουργικά και υγιεινά.
«Εξοπλιστείτε» με υγιεινά σνακ

Όλοι ξέρουμε πως όσο υπάρχει σοκολάτα στο ντουλάπι ή προφιτερόλ στο ψυγείο, θα μας… καλεί, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε. Δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε κάθε τι που σας χαρίζει απόλαυση. Χρειάζεται, όμως, να ισορροπήσετε την κατάσταση με εναλλακτικά, υγιεινά σνακ που θα υπάρχουν στρατηγικά σε διάφορα σημεία της κουζίνας και θα σας αποσπούν την προσοχή, όταν θέλετε να τσιμπολογήσετε. Μερικές ιδέες είναι μπάρες πρωινού με δημητριακά και μέλι, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα κ.ο.κ. Αυτό θα σας εξασφαλίσει έτοιμα σνακ την ώρα που τα χρειάζεστε και θα σας απαλλάξει από τον κόπο να βγείτε έξω για να αγοράσετε κάτι ή να φάτε κάτι πρόχειρο και ανθυγιεινό. Συν του ότι όσο είστε χορτάτοι, τόσο δεν θα αναζητάτε να φάτε λιχουδιές.

Επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να τρώτε κι όχι σε αυτά που δεν μπορείτε

Αντί να ξοδεύετε χρόνο και ενέργεια αποκλείοντας τροφές από τη διατροφή σας, ανακατευθύνετε τις προσπάθειές σας στο να συμπεριλάβετε στο πλάνο σας πιο θρεπτικέςτροφές. Έτσι το πλάνο σας θα γεμίσει και θα δείτε ότι θα υπάρχει λίγος ή καθόλου χώρος για τις λιγότερο υγιεινές τροφές. Ξεκινήστε προσθέτοντας ένα φρούτο και ένα λαχανικό στην καθημερινή σας διατροφή.
Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας

Αφιερώστε 30 λεπτά την εβδομάδα στο να οργανώσετε στο ημερολόγιο ή την ατζέντα σας τα γεύματα που θα ακολουθήσουν τις ημέρες της εβδομάδας. Βάλτε σε ένα πρόγραμμα τη γυμναστική σας, τα γεύματά σας και τα ψώνια και όλα θα έρθουν πιο εύκολα στη συνέχεια, όταν η δουλειά και οι υποχρεώσεις σας στέλνουν πολύ συχνά στην εύκολη λύση (γρήγορο φαγητό).

Κάντε το πρωινό σας υγιεινό και πρωτεϊνούχο

Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτασμένοι μέσα στην ημέρα και με περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας. Βάλτε στόχο την κατανάλωση 25 με 30 γραμμάριων πρωτεΐνης πριν το μεσημέρι, συνδυάζοντας το γάλα σας με ένα σάντουιτς με αβγό και αβοκάντο ή με βρώμη με τόπινγκ φρούτων. Προτιμήστε πηγές πρωτεΐνης που είναι πλούσιες και σε άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως γάλα που περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και 9 ακόμη θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία βρίσκουμε και το ασβέστιο, αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες ή αβγά, που περιέχουν και λουτεΐνη, χολίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Πείτε «ναι» στα βιολογικά όσο το δυνατόν περισσότερο

Πρέπει σιγά-σιγά να σας απασχολεί περισσότερο η προέλευση των τροφών σας. Η υγιεινή διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με θερμίδες και θρεπτικά συστατικά, αλλά και με το κατά πόσο η διατροφή μας είναι βιώσιμη, αλλά και απαλλαγμένη από χημικά και δηλητήρια. Αναζητήστε βιολογικά προϊόντα στις λαϊκές, στα σούπερ μάρκετ και στα ανάλογα καταστήματα κι όσο αντέχει η τσέπη σας, βάλτε τα στο πρόγραμμα.

Βάλτε και τα παιδιά σας στο «παιχνίδι»

Μια φορά την εβδομάδα ή όσο πιο συχνά μπορείτε, μαγειρέψτε ένα γεύμα με τα παιδιά σας. Αυτό το γεύμα φροντίστε να είναι υγιεινό, με φρέσκα υλικά, κυρίως λαχανικά και κάτι που να μην τα απωθεί. Έτσι θα περάσετε πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά σας, θα μαγειρέψετε κάτι υγιεινό και ταυτόχρονα θα τα μάθετε από νωρίς να εκτιμούν το καλό και σωστό φαγητό, συμμετέχοντας στην προετοιμασία του.
Φάτε έξω… έξυπνα

Όταν κανονίζετε να φάτε έξω, ψάξτε το site του εστιατορίου και δείτε το μενού του από το σπίτι. Έτσι θα ξέρετε τις επιλογές σας και μπορείτε να διαλέξετε εκ των προτέρων τι θα φάτε, χωρίς να είστε επηρεασμένοι από την πείνα και τη λιγούρα της στιγμής, όσο θα βρίσκεστε εκεί.

Ενδώστε στον πειρασμό μια στο τόσο

Απολαύστε την αγαπημένη σας λιχουδιά χωρίς τύψεις, είτε αυτή είναι κέικ σοκολάτας, είτε τηγανητές πατάτες ή ένα σουβλάκι –αρκεί να το κάνετε με μέτρο. Αντί να απαγορέψετε στον εαυτό σας τροφές που σας ευχαριστούν, κάνοντας το στόχο σας να μοιάζει με τιμωρία, απλώς βάλτε ένα μέτρο: π.χ. να τρώτε τηγανητές πατάτες το πολύ 1 φορά την εβδομάδα, αντί για 3 που τρώγατε ως τώρα. Έτσι δεν θα τις στερηθείτε και θα έχετε κάνει ένα βήμα παραπάνω προς την υγιεινή πλευρά της διατροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου