Πρόκειται για ένα φύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis και το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που παράγουν σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας Σερρών θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της.
Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Η σπιρουλίνα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ περιέχει πλήθος ευεργετικών για τον οργανισμό δράσεων.
Συγκεκριμένα.. δείτε ΕΔΩ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που παράγουν σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας Σερρών θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της.
Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.
Η σπιρουλίνα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ περιέχει πλήθος ευεργετικών για τον οργανισμό δράσεων.
Συγκεκριμένα.. δείτε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου