Οι πατάτες έχουν ίσως έχουν τη χειρότερη φήμη ανάμεσα σε όλες τις τροφές, κυρίως λόγω της
τηγανιτής εκδοχής τους, που είναι και η πιο αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους...
Οι τηγανιτές πατάτες, όταν συνοδεύονται από σως και μπέικον, αποτελούν διατροφική βόμβα.
Ωστόσο η ψητή εκδοχή της πατάτας και κατά προτίμηση με τη... φλούδα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας...
Αποτελούν σημαντική πηγή καλίου: Περιέχουν 1.600 μιλιγκράμ κάλιο, τη μισή δηλαδή από την ημερήσια ποσότητα που συνίσταται να λαμβάνουμε.
Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες: Μόνο η φλούδα τους περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών, το ένα τέταρτο δηλαδή της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.
Περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C: Η φλούδα τους περιέχει 29 μιλιγκράμ βιταμίνης C, αντιστοιχώντας στη μισή συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Είναι σημαντική πηγή μαγγανίου: Μία μεγάλη πατάτα με τη φλούδα της περιέχει 33% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγγανίου, που είναι απαραίτητο για την επεξεργασία των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και της χοληστερόλης.
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης B6: Μια μεγάλη πατάτα με τη φλούδα της καλύπτει το 46% των αναγκών του οργανισμού μας σε βιταμίνη Β6, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του καρδιαγγειακού, του πεπτικού, ανοσοποιητικού, μυϊκού και νευρικού συστήματος.
onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου