ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

10 τροφές που πολεμούν τις φλεγμονές

ελαιολαδο


Όσο δραστικά και να μοιάζουν τα συμπτώματα της φλεγμονής, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την «επιθετική» εμφάνισή της και από όλα όσα
την προκαλούν, με σωστή δίαιτα και υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των παρακάτω τροφών θα συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτό.


Η εμφάνιση φλεγμονής σε κάποιο σημείο του οργανισμού, είναι ουσιαστικά ένας τρόπος δράσης του ανοσοποιητικού απέναντι σε ένα επιβλαβές ερέθισμα. Με αυτό τον τρόπο, ο οργανισμός, θεραπεύει μεν μολύνσεις, πληγές και βλάβες που έχουν προκληθεί σε ιστούς, αλλά στην περίπτωση που η φλεγμονή επιμένει και βγαίνει εκτός ελέγχου, μπορεί η ίδια να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στον οργανισμό.

Μια φλεγμονή μπορεί να είναι είτε οξεία, με ραγδαία επιδείνωση, είτε χρόνια, που, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εξελίσσεται για μήνες, έως και χρόνια.

Συμπτώματα της φλεγμονής είναι η κοκκινίλα, οι πρησμένες αρθρώσεις που εκπέμπουν θερμότητα, ο πόνος και η δυσκολία στη χρήση της άρθρωσης. Επιπλέον, αξίζει να γνωρίζουμε πως σημάδια φλεγμονής είναι και συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, όπως είναι ο πυρετός, οι κρυάδες, η απώλεια της ενέργειας, οι πονοκέφαλοι, η έλλειψη όρεξης και ο πόνος των μυών.

Όσο δραστικά, ωστόσο, και να μοιάζουν τα συμπτώματα της φλεγμονής, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την «επιθετική» εμφάνισή της και από όλα όσα την προκαλούν, με σωστή δίαιτα και υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των παρακάτω τροφών θα συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτό.

1.Ελαιόλαδο
Η αντιφλεγμονώδης ασπίδα του ελαιόλαδου οφείλεται σε στοιχεία που συναντώνται σε αυτό, ενώ η καλύτερη μορφή του είναι εκείνη του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Συγκεκριμένα, στη δράση του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, περιλαμβάνεται η προστασία από εκφυλιστικές νόσους των αρθρώσεων και από το διαβήτη.
Το δε ζεστό ελαιόλαδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαλάξεις με αναλγητικά αποτελέσματα για την καταπολέμηση του πρηξίματος σε φλεγμονές που έχουν προκληθεί από αρθρίτιδες και κράμπες.

2.Τζίντζερ
Σύμφωνα με έρευνα του 2005, συστατικά που περιέχονται στο τζίντζερ, δρουν κατά της φλεγμονής σε κυτταρικό επίπεδο, κάνοντάς το έτσι αποτελεσματικό σε περιπτώσεις οξείας, αλλά και χρόνιας φλεγμονής, ενώ ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έκαναν τακτική κατανάλωση τζίντζερ, παρατήρησαν ελάττωση του πόνου, αλλά και βελτιωμένη κίνηση.
Η λήψη του τζίντζερ μπορεί να γίνει είτε με τη μορφή αφεψήματος, ενώ το μασάζ με λάδι πιπερόριζας στην προβληματική περιοχή, μπορεί επίσης να έχει ανακουφιστική δράση. Διατηρήστε, ωστόσο, το μέτρο στην κατανάλωσή του, καθώς η υπερβολική λήψη του μπορεί να αδυνατίσει το αίμα.
3.Κουρκουμάς
Το κιτρινωπό μπαχαρικό από την Ινδία, περιέχει το συστατικό κουρκουμίνη το οποίο είναι αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς, μελέτες έχουν δείξει πως αναστέλλει τη δράση πολλών και διαφορετικών μορίων που παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της φλεγμονής.
Ο κουρκουμάς δίνει χρώμα και γεύση στο φαγητό, πίνεται σε τσάι, ενώ ο συνδυασμός σκόνης κουρκουμά με ζεστό σησαμέλαιο είναι ιδανικός για εξωτερική χρήση σε πρηξίματα και τραυματισμένες αρθρώσεις. Να θυμάστε, ωστόσο, να μην αλείφεται σε πληγιασμένο δέρμα.

4.Σκόρδο
Η παραδοσιακή συνταγή του σκόρδου επιβεβαιώνεται πια και από τις αντίστοιχες μελέτες, που δείχνουν πως το σκόρδο περιέχει πλήθος στοιχείων που προστατεύουν αποτελεσματικά με αντιφλεγμονώδη, αλλά και θεραπευτική δράση. Τρώτε 2-3 ωμές σκελίδες καθημερινά, με άδειο στομάχι για καλύτερα αποτελέσματα και χρησιμοποιείτε το σκόρδο στη μαγειρική σας, όσο το δυνατό περισσότερο. Εναλλακτικά, και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, μπορείτε να το πάρετε σε κάψουλες.

5.Κεράσια.. και τα υπόλοιπα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου