Για χρόνια, οι κάτοικοι του ανεπτυγμένου κόσμου έχουν απολαύσει πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό. Είναι ένα προνόμιο που δυστυχώς δεν συμμερίζονται οι φτωχότερες χώρες.
Και καθώς η συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή συνεχίζετε αλλά και η αύξηση του πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο μεγαλώνει, εκτιμάτε ότι η λειψυδρία θα επηρεάσει πιθανόν το 50 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων και πολλών χορών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Μια ομάδα Ελβετών φοιτητών μηχανολογίας αποσκοπούν στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος με ένα νέο, επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο νερού που ονομάζεται “DrinkPure”.
Είναι ένα μικρό επιστόμιο που βιδώνει στο στόμιο των πλαστικών μπουκαλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε το μπουκάλι με μη πόσιμο νερό, να βιδώστε το φίλτρο, και το καθαρό, φιλτραρισμένο νερό είναι άμεσα διαθέσιμο.
Το “DrinkPure” έχει μια διαδικασία φιλτραρίσματος τριών σταδίων. Το νερό περνά μέσα από ένα προ-φίλτρο για να απομακρυνθεί η φυτική ύλη και η βρωμιά, στη συνέχεια, ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα απομακρύνει τα χημικά τις οσμές, και τα βαρέα μέταλλα. Τέλος, το νερό περνά μέσα από μία ειδική πολυμερής μεμβράνη που φιλτράρει τα βακτηρίδια.
Η μεμβράνη αναπτύχθηκε από τους ίδιους τους μαθητές, ενώ τα άλλα δύο φίλτρα υπάρχουν ουσιαστικά είδη στο εμπόριο.
Με ένα λειτουργικό πρωτότυπο στο χέρι, οι μαθητές ζητούν την βοήθεια μας μέσο του “IndieGoGo” , που δεν είναι άλλη, από την χρηματοδότηση του φίλτρου τους. Σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για μαζική παραγωγή “DrinkPure”, και παράδοση των φίλτρων στις Αφρικανικές οικογένειες που έχουν ανάγκη από καθαρό πόσιμο νερό.
Η ομάδα προσθέτει ότι μακροπρόθεσμος στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τοπική παραγωγή φίλτρων νερού σε φτωχές περιοχές, δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας και δίνοντας στους ανθρώπους την ανεξαρτησία τους από φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά με δεδομένη την απίστευτη πρόοδο στην χρηματοδότηση της ομάδας, είναι σίγουρα εφικτό.
allweirdstories.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου