ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Αυτό είναι το αντίδοτο στο τζατζίκι



Θέλετε να φάτε τζατζίκι αλλά το σκέφτεστε γιατί την επομένη έχετε ένα σημαντικό ραντεβού και δεν είναι ό,τι το καλύτερο να μυρίζετε…

σκορδίλα; Ένα ποτήρι γάλα μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας, καθώς μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως καταπολεμά αποτελεσματικά την ενοχλητική μυρωδιά.

Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο την χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.

Ειδικά μία από τις ουσίες, η AMS, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν, σύμφωνα με προγενέστερες μελέτες. Ως φαίνεται, όμως, το πολυπόθητο αντίδοτο βρίσκεται στο ψυγείο μας.

Την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, καθώς ομάδα εθελοντών που έτρωγαν σκόρδα παρουσίασαν με την βοήθειά του μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της AMS στην αναπνοή τους απ’ ό,τι όταν έπιναν άπαχο ή ημιαποβουτυρωμένο.

Το σκόρδο παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά η μυρωδιά του δεν είναι ό,τι το καλύτερο.

«Το σκόρδο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς αποτελεί θαυμάσια πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, και ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σέρυλ Μπάρινγκερ, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου.

«Εντούτοις, η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη κακοσμία του στόματος και του σώματος, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες».

Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.

Όπως σημειώνουν η δρ Μπάρινγκερ και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS) στην μελέτη τους δοκίμασαν και άλλα τρόφιμα για να περιορίσουν την μυρωδιά του σκόρδου – μεταξύ αυτών δαμάσκηνα, βασιλικό, αγκινάρες και μερικές ποικιλίες μανιταριών.

Το πιο αποδοτικό απ’ όλα, όμως, ήταν το γάλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου