Προσοχή: το άρθρο θα σας ανοίξει την όρεξη!
Γαστριμαργικοί παράδεισοι, πανδαισίες χρωμάτων και το πολυαγαπημένο μας κρέας στο επίκεντρο συνθέτουν το σκηνικό πάνω στο οποίο στήνονται οι καλύτερες κρεατο-δημιουργίες της οικουμένης,
εκεί που η υψηλή ποιότητα του κρέατος παντρεύεται ιδανικά με τη φαντασία του σεφ.
Μιλάμε απλά-απλά για μπριζόλες που δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα κρέατα που πετάμε συνήθως πάνω στο οικιακό μπάρμπεκιου, καθώς φτιάχνονται από τους καλύτερους, στα καλύτερα περιβάλλοντα και με τα καλύτερα φυσικά υλικά.
Κάτι που εκτινάσσει την τιμή τους στα ουράνια, καθώς στη γαστριμαργική υπερβολή των ακριβότερων κρεάτων του κόσμου είναι ακόμα και το μεγάλωμα των ζώων που παίζει τον ρόλο του: οι ιαπωνικές αγελάδες, για παράδειγμα, που παρέχουν το ξεχωριστό κρεατάκι Wagyu τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι, αραβόσιτο και κριθάρι και πίνουν φυσικά μόνο εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό!
Κρατηθείτε, απογειωνόμαστε…
Wagyu Tomahawk
Τιμή: 85 ευρώ
Το Wagyu Tomahawk, που σερβίρεται σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Rhode Island των ΗΠΑ, δεν είναι για τον λιτοδίαιτο: με βάρος στα 850 γραμμάρια, το rib-eye με το ιδιαιτέρως μακρύ κόκαλο έχει γίνει διασημότητα στη μακρινή Αμερική. Και παρά τις αρχικές ανησυχίες του ιδιοκτήτη ότι η αλμυρή τιμή του θα αποθάρρυνε τους επίδοξους καλοφαγάδες, το πιάτο μετρά επιτυχίες και μόνο επιτυχίες…
Wagyu No Sumibiyaki
Τιμή: 109 ευρώ
Το περίφημο λονδρέζικο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας Zuma δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κόσμο των παλαβών κρεατοφαγικών τιμών, με το καμάρι της κουζίνας του να είναι η εν λόγω μπριζολίτσα. Ψημένο στα κάρβουνα, το rib-eye σερβίρεται με σος εσπεριδοειδών…
Ιαπωνικό Wagyu Rib-eye
Τιμή: 113 ευρώ
Με βάρος 250 γραμμαρίων, το ιδιαίτερο rib-eye σερβίρεται στο ιαπωνικό εστιατόριο Cut του Μπέβερλι Χιλς, το οποίο, αν πιστέψουμε το περιοδικό Forbes, είναι ένα από τα καλύτερα κρεατάδικα των ΗΠΑ. Όσο για την ίδια την μπριζόλα, έχει τη φήμη ότι κόβεται ακόμα και με το πιρούνι…
Μπριζόλα Wagyu Kobe
Τιμή: 115 ευρώ
Στο εστιατόριο Nobu του Ντάλας θα συναντήσει κανείς μια από τις ακριβότερες κρεατοσυνθέσεις του κόσμου. Με βάρος 170 γραμμαρίων, το κρεατάκι το ψήνεις μάλιστα μόνος σου, πάνω στις μικρές ψηστιέρες που βρίσκονται σε κάθε τραπέζι, και το συνοδεύεις με μια πληθώρα από σος από όλο τον κόσμο…
Wagyu Sirloin
Τιμή: 132 ευρώ
Είναι δυνατόν να έλειπε το διαβόητο Ντουμπάι από τη λίστα μας; Όχι βέβαια, κι εδώ η κρεατοφαγία συνδυάζεται φυσικά με θέα που κόβει την ανάσα. Εγκατεστημένο στην κορυφή του ουρανοξύστη Burj Al Arab, σε υψόμετρο 200 και πλέον μέτρων, το εστιατόριο Al Muntaha σερβίρει το πεντανόστιμο, όπως λέγεται, sirloin των 300 γραμμαρίων…
Επιλεγμένο φιλέτο Special Kobe
Τιμή: 193 ευρώ
Το Kobe Renga-Tei Steak στην Kobe της Ιαπωνίας, το απόλυτο σπίτι του περιβόητου βοδινού Wagyu, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει ένα πανάκριβο δείγμα του κρέατος που έχει κάνει διάσημη τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το φιλέτο των 160 γραμμαρίων, που σερβίρεται σε παραδοσιακό ιαπωνικό σκεύος, έρχεται με συνοδευτική σαλάτα, σολομό και γλυκό…
Ψημένο στα κάρβουνα φιλέτο Kobe
Τιμή: 202 ευρώ
Παραμένοντας στην Ιαπωνία, στο εστιατόριο Aragawa του Τόκιο αυτή τη φορά, μπορούμε να απολαύσουμε το 220 γραμμαρίων αυτό φιλέτο, το οποίο μπορεί να κοστίζει βέβαια ένα σεβαστό ποσοστό του κατώτατου μισθού, θεωρείται όμως γαστριμαργική εμπειρία να το βάλεις στο στόμα σου…
Ωμό Wagyu Tenderloin
Τιμή: 230 ευρώ
Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τώρα, εκεί που με λιγότερο από 250 ευρώ(!) μπορείτε να απολαύσετε το αιματοβαμμένο Wagyu Tenderloin του εστιατορίου Prime. Με βάρος στα 400 γραμμάρια και βαθμολογία κοινού «9+», η μπριζόλα κόβεται από αγελάδες της Αυστραλίας, που αναθρέφονται με τροφές και υλικά που θα ζήλευε κάθε άνθρωπος…
Μπριζόλα A5 Kobe
Τιμή: 275 ευρώ
Κάποτε ήταν το ακριβότερο κρέας του κόσμου, έχει χάσει όμως πλέον την πρωτοκαθεδρία. Είναι στο νεοϋορκέζικο Old Homestead Steakhouse που σερβίρεται η λαχταριστή μπριζόλα των 340 γραμμαρίων, με περισσότερες από 25 να κατασπαράσσονται κάθε βράδυ, παρά την αλμυρούτσικη τιμή τους. Το αυθεντικό ιαπωνικό κρέας, κατηγορίας μάλιστα Α5 -η υψηλότερη που υπάρχει-, είναι από τα καλύτερα μοσχαρίσια του κόσμου και προέρχεται από μοσχοαναθρεμμένες αγελάδες, μεγαλωμένες με παραδοσιακές τεχνικές του 16ου αιώνα…
103 Wagyu Rib-eye
Τιμή: 2.200 ευρώ
Για την πρώτη θέση κρατήσαμε την εντελώς εξωφρενικά πανάκριβη μοσχαρίσια, αυτή που τινάζει την μπάνκα στον αέρα! Είναι το νεοϋορκέζικο εστιατόριο New York’s Craftsteak που τη σερβίρει, έπειτα βέβαια από ειδική παραγγελία και αναμονή μηνών. Με βάρος πάνω από 1.100 γραμμάρια, ο περίφημος σεφ Chris Albrecht βάζει όλη του την τέχνη, η οποία προφανώς αξίζει χρυσάφι…
newsbeast.gr
Γαστριμαργικοί παράδεισοι, πανδαισίες χρωμάτων και το πολυαγαπημένο μας κρέας στο επίκεντρο συνθέτουν το σκηνικό πάνω στο οποίο στήνονται οι καλύτερες κρεατο-δημιουργίες της οικουμένης,
εκεί που η υψηλή ποιότητα του κρέατος παντρεύεται ιδανικά με τη φαντασία του σεφ.
Μιλάμε απλά-απλά για μπριζόλες που δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα κρέατα που πετάμε συνήθως πάνω στο οικιακό μπάρμπεκιου, καθώς φτιάχνονται από τους καλύτερους, στα καλύτερα περιβάλλοντα και με τα καλύτερα φυσικά υλικά.
Κάτι που εκτινάσσει την τιμή τους στα ουράνια, καθώς στη γαστριμαργική υπερβολή των ακριβότερων κρεάτων του κόσμου είναι ακόμα και το μεγάλωμα των ζώων που παίζει τον ρόλο του: οι ιαπωνικές αγελάδες, για παράδειγμα, που παρέχουν το ξεχωριστό κρεατάκι Wagyu τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι, αραβόσιτο και κριθάρι και πίνουν φυσικά μόνο εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό!
Κρατηθείτε, απογειωνόμαστε…
Wagyu Tomahawk
Τιμή: 85 ευρώ
Το Wagyu Tomahawk, που σερβίρεται σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Rhode Island των ΗΠΑ, δεν είναι για τον λιτοδίαιτο: με βάρος στα 850 γραμμάρια, το rib-eye με το ιδιαιτέρως μακρύ κόκαλο έχει γίνει διασημότητα στη μακρινή Αμερική. Και παρά τις αρχικές ανησυχίες του ιδιοκτήτη ότι η αλμυρή τιμή του θα αποθάρρυνε τους επίδοξους καλοφαγάδες, το πιάτο μετρά επιτυχίες και μόνο επιτυχίες…
Wagyu No Sumibiyaki
Τιμή: 109 ευρώ
Το περίφημο λονδρέζικο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας Zuma δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κόσμο των παλαβών κρεατοφαγικών τιμών, με το καμάρι της κουζίνας του να είναι η εν λόγω μπριζολίτσα. Ψημένο στα κάρβουνα, το rib-eye σερβίρεται με σος εσπεριδοειδών…
Ιαπωνικό Wagyu Rib-eye
Τιμή: 113 ευρώ
Με βάρος 250 γραμμαρίων, το ιδιαίτερο rib-eye σερβίρεται στο ιαπωνικό εστιατόριο Cut του Μπέβερλι Χιλς, το οποίο, αν πιστέψουμε το περιοδικό Forbes, είναι ένα από τα καλύτερα κρεατάδικα των ΗΠΑ. Όσο για την ίδια την μπριζόλα, έχει τη φήμη ότι κόβεται ακόμα και με το πιρούνι…
Μπριζόλα Wagyu Kobe
Τιμή: 115 ευρώ
Στο εστιατόριο Nobu του Ντάλας θα συναντήσει κανείς μια από τις ακριβότερες κρεατοσυνθέσεις του κόσμου. Με βάρος 170 γραμμαρίων, το κρεατάκι το ψήνεις μάλιστα μόνος σου, πάνω στις μικρές ψηστιέρες που βρίσκονται σε κάθε τραπέζι, και το συνοδεύεις με μια πληθώρα από σος από όλο τον κόσμο…
Wagyu Sirloin
Τιμή: 132 ευρώ
Είναι δυνατόν να έλειπε το διαβόητο Ντουμπάι από τη λίστα μας; Όχι βέβαια, κι εδώ η κρεατοφαγία συνδυάζεται φυσικά με θέα που κόβει την ανάσα. Εγκατεστημένο στην κορυφή του ουρανοξύστη Burj Al Arab, σε υψόμετρο 200 και πλέον μέτρων, το εστιατόριο Al Muntaha σερβίρει το πεντανόστιμο, όπως λέγεται, sirloin των 300 γραμμαρίων…
Επιλεγμένο φιλέτο Special Kobe
Τιμή: 193 ευρώ
Το Kobe Renga-Tei Steak στην Kobe της Ιαπωνίας, το απόλυτο σπίτι του περιβόητου βοδινού Wagyu, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει ένα πανάκριβο δείγμα του κρέατος που έχει κάνει διάσημη τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το φιλέτο των 160 γραμμαρίων, που σερβίρεται σε παραδοσιακό ιαπωνικό σκεύος, έρχεται με συνοδευτική σαλάτα, σολομό και γλυκό…
Ψημένο στα κάρβουνα φιλέτο Kobe
Τιμή: 202 ευρώ
Παραμένοντας στην Ιαπωνία, στο εστιατόριο Aragawa του Τόκιο αυτή τη φορά, μπορούμε να απολαύσουμε το 220 γραμμαρίων αυτό φιλέτο, το οποίο μπορεί να κοστίζει βέβαια ένα σεβαστό ποσοστό του κατώτατου μισθού, θεωρείται όμως γαστριμαργική εμπειρία να το βάλεις στο στόμα σου…
Ωμό Wagyu Tenderloin
Τιμή: 230 ευρώ
Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας τώρα, εκεί που με λιγότερο από 250 ευρώ(!) μπορείτε να απολαύσετε το αιματοβαμμένο Wagyu Tenderloin του εστιατορίου Prime. Με βάρος στα 400 γραμμάρια και βαθμολογία κοινού «9+», η μπριζόλα κόβεται από αγελάδες της Αυστραλίας, που αναθρέφονται με τροφές και υλικά που θα ζήλευε κάθε άνθρωπος…
Μπριζόλα A5 Kobe
Τιμή: 275 ευρώ
Κάποτε ήταν το ακριβότερο κρέας του κόσμου, έχει χάσει όμως πλέον την πρωτοκαθεδρία. Είναι στο νεοϋορκέζικο Old Homestead Steakhouse που σερβίρεται η λαχταριστή μπριζόλα των 340 γραμμαρίων, με περισσότερες από 25 να κατασπαράσσονται κάθε βράδυ, παρά την αλμυρούτσικη τιμή τους. Το αυθεντικό ιαπωνικό κρέας, κατηγορίας μάλιστα Α5 -η υψηλότερη που υπάρχει-, είναι από τα καλύτερα μοσχαρίσια του κόσμου και προέρχεται από μοσχοαναθρεμμένες αγελάδες, μεγαλωμένες με παραδοσιακές τεχνικές του 16ου αιώνα…
103 Wagyu Rib-eye
Τιμή: 2.200 ευρώ
Για την πρώτη θέση κρατήσαμε την εντελώς εξωφρενικά πανάκριβη μοσχαρίσια, αυτή που τινάζει την μπάνκα στον αέρα! Είναι το νεοϋορκέζικο εστιατόριο New York’s Craftsteak που τη σερβίρει, έπειτα βέβαια από ειδική παραγγελία και αναμονή μηνών. Με βάρος πάνω από 1.100 γραμμάρια, ο περίφημος σεφ Chris Albrecht βάζει όλη του την τέχνη, η οποία προφανώς αξίζει χρυσάφι…
newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου