Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Γρεβενιώτικη ομελέτα με άγρια μανιτάρια




Υλικά για 4 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά – εύκολη

  • 250γρ τυρί μπάτζο 
(ένα από τα αρχαιότερα τυριά που παράγονται κυρίως στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στην Θεσσαλία, με αλμυρή γεύση)
  • 8 – 10 αυγά
  • περίπου 20γρ αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια, ρούσσουλα η πράσινη και αγροκύβη η κυλινδρέα 
  •  
δύο μανιτάρια με ευχάριστη και φρουτώδες γεύση που θα δώσουν μια φίνα νότα)
  • αλεύρι (λίγο λευκό και λίγο καλαμποκίσιο)
  • φρέσκο πιπέρι 
Βήμα 1
Βάζουμε τα άγρια αφυδατωμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά. Το νερό που θα μουλιάσουν τα μανιτάρια μας το κρατάμε σε ένα βαζάκι για να το χρησιμοποιήσουμε ως ζωμό σε κάποιο άλλο φαγητό.
Βήμα 2
Στο μάτι της κουζίνας σε μεσαίο βαθμό βάζουμε το τηγάνι μας ελαιόλαδο. Κόβουμε το μπάτζο σε κυβάκια, τα μουσκεύουμε και έπειτα τα αλευρώνουμε στο ανάμεικτο αλεύρι (λευκό και καλαμποκίσιο) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 3
Χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα μπολ, έπειτα στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα αυγά.
Βήμα 4 
Ρίχνουμε τα αυγά με τα μανιτάρια στο τηγάνι. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει από τη μία πλευρά η ομελέτα μας και μετά την γυρνάμε από την άλλη.
Βήμα 5 
Καρυκεύουμε με πιπέρι και την σερβίρουμε στα πιάτα μας.

Καλή όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου