ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Θοδωρής Γεωργούλας: Ποδόσφαιρο και μαχητικά σπορ… εις σάρκα μία (video)

Μια εναλλακτική πρόταση προπόνησης που έχει πλέον πολλούς θαυμαστές και… θαυμαστά αποτελέσματα- - Το metrosport.gr σας την παρουσιάζει




Ο Γρεβενιώτης Θοδωρής Γεωργούλας λατρεύει τον αθλητισμό. Τον υπηρέτησε ως
ποδοσφαιριστής, το έκανε ως εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών και τώρα «γέννησε» μια εναλλακτική προπόνησης και προετοιμασίας που αποκτά μέρα με τη μέρα και περισσότερους ακόλουθους. Συνδυασμός ποδοσφαίρου και μαχητικών σπορ, μια προπόνησης υψηλών απαιτήσεων και αποτελεσμάτων και πάντα ενδιαφέρουσα.
Ποιά είναι αυτή; Πώς και γιατί την επέλεξε και ποιά τα κέρδη των αθλούμενων; Ο Θοδωρής Γεωργούλας μιλά στο metrosport.gr

- Μαχητικά αθλήματα και ποδόσφαιρο: Πώς μπορούν να συνδυαστούν:

Ταχύτητα, δύναμη, εκρηκτικότητα. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία για έναν αθλητή. Ο συνδυασμός και των δύο ειδών προπονήσης οδηγεί στο καλύτερο ατομικό επίπεδο του ποδοσφαιριστή.
Η αντοχή στη δύναμη, η αντίληψη, τα αντανακλαστικά, η εκγύμναση του άνω μέρος του σώματος των μαχητικών αθλημάτων. Η αντοχή , η ταχύτητα, η εκγύμναση του κάτω μέρους του σώματος του ποδοσφαίρου, μας φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συλλογικό και φυσικά σε ατομικό επίπεδο.


- Τι ακριβώς είναι ο εναλλακτικός τρόπος προπόνησης/προετοιμασίας που εσύ προτείνεις και χρησιμοποιείς;

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές ο εναλλακτικός αυτός τρόπος είναι: Ενδυνάμωση με συνδυασμό ασκήσεων πυγμαχίας , kick boxing και πάλης ανάλογα τις ανάγκες της κάθε θέσης του ποδοσφαιριστή ενσωματώνοντας φυσικά και την μπάλα σε όλες τις ασκήσεις με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους.

Επιτυγχάνουμε έτσι την εκγύμναση, ενδυνάμωση, ελαστικότητα, όλων των μυών του οργανισμού.

Ποιά είναι τα κέρδη από την προπόνηση αυτή: Είτε είσαι επαγγελματίας αθλητής, είτε όχι.

Τα κέρδη του είναι πολλά και ουσιαστικά.
Ενδυνάμωση κορμού.
Εκρηκτικότητα.
Δύναμη.
Ελαστικότητα.
Αντίληψη χώρου.
Αντοχή στη δύναμη.
Αντοχή στην πίεση.
Προσαρμοστικότητα.
Ισορροπία.
Σωματική υγεία.
Ψυχική υγεία.


Ιδιαίτερα για τους ποδοσφαιριστές, τι μπορεί να τους προσφέρει;

Ο συνδυασμός των ασκήσεων οδηγεί στην καλύτερη απόδοση τους αγωνιστικά και σωματικά ανάλογα με την θέση τους. Πχ ένας αμυντικός αυξάνοντας τη δύναμη του και τον καλύτερο καταμερισμό του βάρος του είναι πιο αποφασιστικός και πιο αποδοτικός στις ανάγκες της ομάδας.

Ένας επιθετικός αυξάνοντας τη δύναμη και την ελαστικότητα του μπορεί πιο εύκολα να σκοράρει συνάμα όμως και να πιέσει την αντίπαλη άμυνα.


Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό;

Στο εξωτερικό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια είτε σε συλλογικό είτε σε ατομικό επίπεδο. Μεγάλες ομάδες όπως η Manchester United, η Bayern Munchen, το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο RooneyIbrahimovic , EvraFerdinard, είναι πλέον λάτρεις των μαχητικών αθλημάτων βλέποντας ότι ο συνδυασμός των αθλημάτων τους έχει οδηγήσει σε υψηλό επίπεδο.


Πώς τελικά επέλεξες να προπονείς αλλά και να προπονείσαι με αυτό τον εναλλακτικό τρόπο;

Στην αρχή ήθελα να πειραματιστώ γιατί δεν μου αρκούσε η προπόνηση του ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια παρατήρησα ότι αυτό είχε αποτέλεσμα στις ατομικές μου επιδόσεις. Στο πέρασμα μου από το εξωτερικό είδα ότι οι συναθλητές μου το θεωρούσαν δεδομένο. Έτσι ασχοληθηκα,έμαθα και μαθαίνω, ψάχνω και διαβάζω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό που με γοήτευσε πιο πολύ ήταν η ψυχολογία των αθλητών που κάνοντας διαφορετική είδους προπόνηση,  μαζί με την αυτοπεποίθησή τους, έφτανε στα ύψη.

Στη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείσαι πως υποδέχτηκαν την «πρόταση» αυτή

Αν και διαφορετική πλέον, λόγω των social media, οι νέοι προπονητές λόγω του ότι θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους παίχτες τους, την αγκάλιασαν. Φυσικάστην αρχή ανέμεναν τα αποτελέσματα που δεν άργησαν να φανούν.

Ο άνθρωπος που δέχτηκε , βοήθησε , στηρίζει τον τρόπο μου είναι ο Γιώργος Κεφαλάς. Κάτι το οποίο με τιμά ιδιαίτερα γιατί εκτός του ότι τον σέβομαι για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, είναι αξιόλογος άνθρωπος, με ήθος και τιμιότητα και το μόνο που επιζητά είναι να ανεβάσει το επίπεδο των αθλητών του σε όλους τους τομείς.

Τι θα συμβούλευες τους γονείς που φοβούνται τα μαχητικά αθλήματα;

Φόβος υπάρχει όταν δεν γνωρίζουμε κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να τους προτρέψω να ασχοληθούν και αυτοί οι ίδιοι για την δική τους υγεία σωματική και πάνω από όλα ψυχική λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν καθημερινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου