ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

10+1 δισεκατομμυριούχοι που έχουν κάνει φυλακή





Από τις πρώτες θέσεις της λίστας των
πλουσιότερων του Forbes, στης φυλακής τα σίδερα. Κάποιοι δισεκατομμυριούχοι τη γλίτωσαν με μερικούς μήνες, άλλοι θα μείνουν μέσα για δύο ζωές…

1. Chey Tae-Won
Πρόεδρος του SK Group, του τρίτου μεγαλύτερου ομίλου της Νότιας Κορέας με δραστηριότητες στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα χημικά, τις υπηρεσίες IT και άλλους τομείς. Το 2003 πέρασε επτά μήνες στη φυλακή για λογιστική απάτη (φωτογραφία επάνω). Επέστρεψε στην επιχείρηση, και τον Ιανουάριο του 2013 κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση και καταδικάστηκε σε 4ετή φυλάκιση. Τον περασμένο Φεβρουάριο επέστρεψε στον όμιλο αφού του δόθηκε χάρη από τον Πρόεδρο της χώρας.

2. Wong Kwong Yu
Έχοντας παρατήσει το σχολείο, κατάφερε να κάνει περιουσία στο εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών και το 2006 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα. Δύο χρόνια μετά συνελήφθη και το 2010 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών για δωροδοκία, trading με βάση εσωτερική πληροφόρηση και χειραγώγηση μετοχών. Παραμένει δισεκατομμυριούχος πίσω από τα σίδερα, αν και οι μετοχές της εταιρείας του Gome Electrical Appliances έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

3. Raj Rajaratnam
Ιδρυτής του Galleon Group, ομίλου διαχείρισης hedge funds, συνελήφθη από το FBI για trading με βάση εσωτερική πληροφόρηση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών και πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων, η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ για το συγκεκριμένο αδίκημα. Βρίσκεται σε ομοσπονδιακή φυλακή της Μασαχουσέτης από το 2011.



4, 5. Mikhail Khodorkovsky, Platon Lebedev
Ο Mikhail Khodorkovsky ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και 15ος στον κόσμο, με περιουσία 15 δισ. δολαρίων. Ο επικεφαλής της Yukos Oil, μαζί με τον συνέταιρό του Platon Lebedev φυλακίστηκαν το 2003, όταν συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για απάτη και φοροδιαφυγή. Υποτίθεται ότι θα απελευθερώνονταν το 2011, αλλά το 2010 καταδικάστηκαν για δεύτερη φορά για υπεξαίρεση πετρελαίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι ποινή τους επεκτάθηκε μέχρι το 2014, αλλά τον Δεκέμβριο του 2013 τους δόθηκε χάρη από τον Vladimir Putin. O Lebedev παρέμεινε στη Ρωσία, o Khodorkovsky εγκαταστάθηκε στην Ελβετία.

6. Alfred Taubman
Μεγιστάνας των εμπορικών κέντρων και πρόεδρος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s από το 1980 έως το 2000, πέρασε 9 μήνες στη φυλακή το 2004 με την κατηγορία στημένων δημοπρασιών. Το 2007 έβγαλε βιβλίο όπου αφηγούταν το πώς έγινε δισεκατομμυριούχος και την εμπειρία του πίσω από τα σίδερα. Από την αποφυλάκισή του μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 250 εκατ. δολάρια σε δωρεές, κυρίως σε σχολεία και πανεπιστήμια.

8. Michael Milken
Έχτισε την περιουσία του στη δεκαετία του ’80 με εξαγορές μέσω δανεισμού. Το 1989 δήλωσε ένοχος σε κατηγορίες για παράνομο εμπόριο και φοροδιαφυγή με τη συμφωνία η κυβέρνηση να αποσύρει τις κατηγορίες για τον μικρότερο αδερφό του, Lowell. Παρέμεινε έγκλειστος για 22 μήνες και μέχρι σήμερα έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ, με πολύ αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο.



5. R. Allen Stanford
Ο δισεκατομμυριούχος οικονομολόγος καταδικάστηκε το 2009 για απάτη 7 δισ. δολαρίων με πυραμίδα επενδυτών. Εκτίει ποινή 110 ετών σε φυλακή υψίστης ασφάλειας της Φλόριντα και τον περασμένο Ιανουάριο δήλωσε στο BBC ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό και δεν οφείλει να απολογηθεί σε κανέναν.

9. Bernie Madoff
Ο πρώην πρόεδρος του χρηματιστηριακού δείκτη NASDAQ είναι ο άνθρωπος πίσω από την «απάτη του αιώνα», που μέσω του πυραμιδοειδούς επενδυτικού σχήματός του απέσπασε το αστρονομικό ποσό των 50 δισ. δολαρίων. Από το 2009 εκτίει ποινή φυλάκισης 150 ετών. Οι επιπτώσεις από την κατάρρευση της πυραμίδας του απλώθηκαν σε όλον τον κόσμο, με τον κατάλογο των θυμάτων να περιλαμβάνει κορυφαίες τράπεζες, γνωστά hedge funds και κροίσους ιδιώτες.

10. Bernie Ebbers
Μέχρι να αποκαλυφθεί η δράση του συνονόματού του Bernie Madoff, ο Καναδός δισεκατομμυριούχος ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο λογιστικό σκάνδαλο στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο ιδιοκτήτης του κολοσσού τηλεπικοινωνιών WorldCom από το 2005 εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών για τις κατηγορίες συνομωσίας, απάτης τίτλων και έκδοσης ψευδών δηλώσεων. Η περιουσία του που κάποτε έφτανε τα 1,4 δισ., σήμερα υπολογίζεται στις 50.000 δολάρια.

10+1. Γιώργος Κοσκωτάς
Δισεκατομμυριούχος στην εποχή της δραχμής, απέκτησε την Τράπεζα Κρήτης το 1984 και άρχισε να εξαπλώνει ραγδαία της επιχειρήσεις του. Τον Οκτώβριο του 1987 άρχισαν να έρχονται στο φως αποκαλύψεις για το παρελθόν του (πλαστογραφίες, φορολογικά αδικήματα, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος κλπ.). Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει συνολική υπεξαίρεση 33,5 δισ. δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης. Διέφυγε στις ΗΠΑ όπου συνελήφθη, και εκδόθηκε αργότερα στην Ελλάδα για τη «Δίκη του αιώνα», όπου καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το 2001 έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.



insider.gr
loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου