Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Συνταγή: Χοιρινό με σαλτσα σογιας



Για το γιορτινό σας τραπέζι!!!



ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια κρασί ή νερό
λίγο ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
1 /2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 /2 φλιτζάνι σάλτσα Τεριγιάκι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
χυμό από μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το κρέας για μία ώρα στο πάγκο της κουζίνας. Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ή σε γάστρα που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας ή σε ένα τηγάνι. Ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω καλά να κάνει κρούστα περίπου 10′.
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρασί ή νερό ,φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, για 15′ και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.
Ψήνουμε για 2 με 2,5 ώρες έως ότου μαλακώσει. Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε πλευρές στο κρέας για να ψηθεί σωστά και να μην στεγνώσει. 20 λεπτά πρίν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε τη σάλτσα ( αφού έχω ανακατέψει τα υλικά)
Βγάζουμε το χοιρινό σε πιατέλα. Σουρώνουμε τη σάλτσα. Βράζουμε τη σάλτσα ώσπου να συμπυκνωθεί σε 1 φλιτζάνι περίπου.
Κόβουμε σε φέτες το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα, σε αυτή την περίπτωση βάζουμε το κρέας στο ψυγείο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ,ζεσταίνουμε την σάλτσα και περιχύνουμε.
Το ψητό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε νόστιμα σάντουιτς

missgourme.blogspot.com

Πολλές συνταγές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου