ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Συνταγή: ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ



Πολίτικο γλυκό που θα μαγέψει τους καλεσμένους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!


ΥΛΙΚΑ 40 κομμάτια

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 40 αμύγδαλα ασπρισμένα 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη 
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίστε το χτύπημα , ρίξτε μέσα το αυγό και μετα το αλεύρι, ανακατεμένο με το σιμιγδάλι,το μπέικιν πάουντερ , το αλάτι και τη βανίλια. Ζυμώστε ελαφρά για να πετύχετε ένα μείγμα σαν του κουραμπιέ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα . Μην το ζυμώσετε για πολύ ώρα γιατι θα σφίξει.

Πλάστε μπαλάκια στο μέγεθος μικρου  καρυδιού και πατήστε τα ελαφρά στην μέση, τοποθετήστε ένα αμύγδαλο στο καθένα.Τοποθετήστε τα στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι .
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό σε χαμηλή φωτιά (μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη). Ρίξτε το χυμό λεμονιού και δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά . Περιχύστε τα σεκερ παρέ με το ζεστό σιρόπι μόλις βγουν από το φούρνο . 
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μία πιατέλα . 

Δείτε πολλές συνταγές στο  missgourme.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου