Ένας χειμωνιάτικος μεζές !!!
ΥΛΙΚΑ
μισό φλιτζ. άσπρο ξύδι
2 φλιτζ. νερό
2 κ.γ. αλάτι
800γρ. μανιτάρια
αρωματικά της αρεσκείας σας ( θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη )
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1/2 μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 1/2 φλιτζ. λάδι ζεστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ξύδι , το νερό και το αλάτι μέχρι να κάψει χωρίς να βράσει . Προσθέστε τα μανιτάρια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 5 λεπτά. Στραγγίστε και πετάξτε το νερό. Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το σκόρδο , τα αρωματικά και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίξτε το λάδι προσεκτικά. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα αποστειρωμένο βάζο και προσθέστε το λάδι μέχρι να σκεπαστούν τα μανιτάρια αφήνοντας όμως 1 εκ. κενό .
Κλείστε το βάζο όσο είναι ζεστά.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 3 μήνες .
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε τουρσί και άλλα λαχανικά όπως μελιτζάνες , πιπεριές κ.τ.λ.
missgourme.blogspot.com
Πολλές συνταγές δείτε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου