ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Οι νέες διευκρινιστικές οδηγίες του καθηγητή Τσιόδρα για τη χρήση μασκών

Το αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά στους «λίγους ανεύθυνους»: Θα δείξουμε μηδενική ανοχή και αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες

Στην καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα ο κ. Τσιόδρας
ανακοίνωσε 60 νέα κρούσματα, Έτσι αυτά φτάνουν στο σύνολο τα 1673. Επίσης πρόσθεσε ότι «έχουμε 9 θανατους τις τελευταίες ώρες και 68 σύνολο, εκ των οποίων 19 γυναίκες»

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μάσκες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρις συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου. Από κασκόλ ή μπλούζα. Σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα».
«Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». «40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού. Αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε»





Το αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά στους «λίγους ανεύθυνους»: Θα δείξουμε μηδενική ανοχή και αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή όμως μίλησε για αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε σε εθνικές οδούς αλλά και στους παράδρομους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στους παραδρόμους εθνικών οδών. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Αυτοί οι λίγοι ακούνε τα αισιόδοξα μηνύματα, τα ερμηνεύουν λάθος και η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θέτουν σε κίνδυνο την δική τους ζωή αλλά και τις τις ζωές των συνανθρώπων τους.Αλήθεια Δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Κανείς από αυτούς δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο; Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους...Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Να το ξέρουν και στις επόμενες μέρες μένει αυτό να αποδειχθεί. Αν χαλαρώσουμε ιός θα μας τσακίσει. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε», δήλωσε ο κ.Χαρδαλιάς.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου