ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Οι 6 τροφές που «εγγυώνται» τροφική δηλητηρίαση

f15abf3daf397705cdce53dfac996dc5_L


Με «όπλο» την 20ετή εμπειρία του σε δικαστικές διαμάχες που αφορούν υποθέσεις τροφιμογενών νοσημάτων, ο Μπιλ Μάρλερ δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις τροφές που δεν τολμά να αγγίξει!

Ο ειδικός στα τροφιμογενή νοσήματα δημοσίευσε τη σχετική λίστα στο επιστημονικό περιοδικό Food Poisoning Journal.

1. Μη παστεριωμένο γάλα και μη παστεριωμένοι συσκευασμένοι χυμοί

Το μη παστεριωμένο γάλα ενδέχεται να περιέχει παθογόνα βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για έτοιμους χυμούς που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της παστερίωσης. Αν και η παστερίωση αυτών των προϊόντων αποτελεί παγιωμένη πρακτική σήμερα, έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, περιστατικά λοίμωξης από την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος ή συσκευασμένου χυμού. «Δεν υπάρχουν οφέλη αρκετά σημαντικά ώστε να αξίζει να διακινδυνεύσει κανείς να καταναλώσει προϊόντα που καθίστανται ασφαλή χάρη στην παστερίωση», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μάρλερ.

2. Ωμές φύτρες

Οι βλαστοί διαφόρων φυτικών προϊόντων, όπως τα φασόλια και το ραπανάκι, δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμοί ή ελάχιστα μαγειρεμένοι, καθώς η πρακτική αυτή έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με κρούσματα σαλμονέλας και λοίμωξης από Εσερίχια κόλι (E. coli). Οι λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα βακτηρίων στους σπόρους του φυτού. Το μαγείρεμα καθιστά τα προϊόντα αυτά ασφαλή προς κατανάλωση.

3. Μισοψημένο μπιφτέκι ή κρέας

Ο Μάρλερ παραγγέλνει πάντα το μπιφτέκι του καλοψημένο. «Τα προϊόντα από κιμά είναι ιδιαιτέρως προβληματικά και πρέπει να μαγειρεύονται καλά, επειδή βακτήρια που βρίσκονται εξωτερικά στο κρέας εισέρχονται στο εσωτερικό του κατά τη διαδικασία κοπής του κιμά», επισημαίνει ο ειδικός. Καλοψημένο πρέπει βέβαια να είναι το κρέας σε κάθε μορφή του. Ο Μάρλερ ζητά συνήθως τη μπριζόλα του καλοψημένη, κυρίως εάν γνωρίζει ότι στο εστιατόριο που θα φάει εφαρμόζουν την τεχνική του tenderizing (ο μάγειρας τρυπά το κρέας με βελόνες ή το χαράσσει με το μαχαίρι ώστε να διασπαστούν οι μυϊκές ίνες και το κρέας να είναι πιο μαλακό), καθώς με τη μέθοδο αυτή είναι εύκολο να μεταφερθούν μικροοργανισμοί από το εξωτερικό στο εξωτερικό του κρέατος, οι οποίοι μάλιστα θα επιβιώσουν εάν το κρέας είναι μισοψημένο.

4. Έτοιμες σαλάτες και φρουτοσαλάτες..



Η συνέχεια εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου