ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα καταλάβεις αν ένα αυγό τρώγεται ή είναι για πέταμα (έχει λήξει) -Χωρίς να το σπάσεις


Ολοι έχουμε βρεθεί στη θέση να βρίσκουμε ένα αυγό στο ψυγείο και να μην ξέρουμε αν είναι καλό,
αν μπορούμε να το φάμε χωρίς να κινδυνέψουμε ή είναι για πέταμα.

Το Readers Digest παρουσιάζει ένα hack για να μπορείτε να ξεχωρίσετε αν το αυγό σας όντως πρέπει να το πετάξετε ή αν είναι καλό και μπορείτε να το μαγειρέψετε (πριν λίγο καιρό είχαμε δει τα μυστικά του Πάνου Ιωαννίδη για το πώς να φτιάξει κανείς ένα τέλειο βραστό, ποσέ και τηγανιτό αυγό).

Στα συσκευασμένα αυγά υπάρχει τυπωμένη η ημερομηνία λήξης. Αλλα όλοι κάποια στιγμή έχουμε καταλήξει με αυγά που δεν ήταν συσκευασμένα, ή και να ήταν συσκευασμένα βρέθηκαν χύμα στο ψυγείο και με εμάς τους ίδιους να απορούμε ύστερα από μέρες εάν… τρώγεται το αυγό και αν μπορούμε να το κάνουμε μια αφράτη ομελέτα. Δεν μιλάμε φυσικά για περιπτώσεις που το αυγό είναι εμφανώς χαλασμένο.

Για να καταλάβουμε λοιπόν έαν ένα αυγό έχει χαλάσει ή όχι, χωρίς φυσικά να το σπάσουμε, χρειάζεται απλά να βάλουμε το αυγό σε ένα ποτήρι με νερό.

Τα χαλασμένα αυγά επιπλέουν. Και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που η υγρασία εξατμίζεται μέσω του κελύφους του αυγού, καθώς περνάει ο καιρός. Και καθώς μειώνεται η υγρασία στο εσωτερικό του αυγού, μεγαλώνει και ο αέρας στο εσωτερικό του. Για αυτό και κάποιοι απλά βάζουν το αυγό στο αυτί τους και του κουνούν. Αν ακούσουν το αυγό να… μετακινείται στο εσωτερικό του είναι σημάδι ότι το αυγό έχει χαλάσει.

Πόσο φρέσκο είναι το αυγό;
To hack με το νερό και το αυγό μπορεί να σας δείξει, ακόμη, και πόσο φρέσκο είναι το αυγό. Οπως αναφέρει το Readers Digest αν το αυγό σταθεί οριζόντια είναι φρεσκότατο. Αν η μύτη του αυγού γέρνει προς τα πάνω το αυγό μπορεί να καταναλωθεί αλλά δεν είναι και ολόφρεσκο (είναι ιδανικό για μαρέγκα).
Εάν το αυγό στέκεται όρθιο, αλλά πάντα στον πάτο του ποτηριού το αυγό είναι ακόμη ασφαλές για κατανάλωση. Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα αυγά αυτά για ψήσιμο ή βράσιμο.
Εάν το αυγό επιπλέει απλά πετάξτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου