ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών : Επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για υποψηφίους πανελλαδικών & αθλητές στίβου



Το Ν.Π.Δ.Δ «Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Γρεβενών» ανακοινώνει  την επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για υποψηφίους πανελλαδικών και αθλητές στίβου.


Αναλυτικά:

Α) Επαναλειτουργία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων για υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων

Στα πλαίσια της σταδιακής επαναλειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ειδικότερα των Δημοτικών Σταδίων και κατόπιν της ανακοίνωσης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., από τη Τρίτη 19 Μαΐου 2020,και ώρες 16.00 έως 20.30, θα επιτρέπεται η αθλητική προετοιμασία στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών των υποψήφιων μαθητών/τριών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού,  ως προβλέπεται για την εισαγωγή αυτών στις ακόλουθες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της ως άνω προετοιμασίας, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να προσκομίζει κατά την είσοδό του/ της στην αθλητική εγκατάσταση τα κάτωθι:
  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.
  3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για COVID-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.
Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη από το Ν.Π.Δ.Δ και υπάρχουν αναρτημένες στον ακόλουθο σύνδεσμο της ΓΓΑ, στο πεδίο ενημέρωσης, με θέμα: «Αθλητισμός & COVID19»: https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες των ομοσπονδιών που αφορούν στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και της κολύμβησης και έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων»:  https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

Συνεπώς, όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων για την προετοιμασία τους, παρακαλούνται να υποβάλλουν το σχετικό αίτημ  στο Ν.Π.Δ.Δ ., στο email:dipstgre@gmail.com του Αθλητικού τμήματος, που θα περιλαμβάνει: Τεκμηρίωση της ιδιότητας, Όνομα, ηλικία, άθλημα/αγώνισμα, Ονοματεπώνυμο Προπονητή και δήλωση τριών (3) ιεραρχικά προτεινόμενων προπονητικών χρήσεων διάρκειας 60 λεπτών ημερησίως. Το αίτημα συνοδεύεται με συνημμένη την ιατρική βεβαίωση του υποψηφίου και του προπονητή .

Β) Επαναλειτουργία Δημοτικών Σταδίων για ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Κατόπιν της ανακοίνωσης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., η προετοιμασία ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ, σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα διεξάγεται και σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες για τα συγκεκριμένα αγωνίσματα:

ΔΡΟΜΟΙ

√ Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα – δίπλα είναι ασφαλές μόνο αν κρατείται μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων περίπου 2μ.

Το τρέξιμο των δρομέων ο ένας πίσω από τον άλλον είναι ασφαλές μόνο αν τηρείται μια απόσταση τουλάχιστον 10μ.

Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό (ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνον αν κρατείται μια πλαϊνή απόσταση περίπου 2μ. μεταξύ των δρομέων και μια απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10μ.

√ Σε αποστάσεις που υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν σε διαδρόμους π.χ. 100μ. ή μικρότερες αποστάσεις, 200μ, 300μ., 400μ. καθώς και σε ενδιάμεσες σε αυτά αποστάσεις, η προπόνηση πρέπει να διεξάγεται είτε με ενδιάμεσους ελεύθερους διαδρόμους (π.χ. 2, 4, 6 & 8), είτε με μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αθλήτριες / αθλητές σε κάθε διάδρομο.

√ Σε αποστάσεις πάνω από 400μ. (800μ., 1.000μ. κ.α.) που διανύονται δρόμοι «κομμάτια» μεγαλύτερα από 400μ. κυκλικά στον στίβο, θα πρέπει να τηρούνται μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ αθλητών καθώς και μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ διαδοχικών δρόμων.

Για το λόγο αυτό ο αθλητής θα πρέπει ή να τρέχει μόνος του ή θα πρέπει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των αθλητών μεγαλύτερη των 10μ., η οποία όμως και θα πρέπει να διατηρείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του δρόμου. Επίσης στις διαδρομές που χρησιμοποιήθηκαν, καλό θα είναι να υπάρχει ένα μικρό κενό χρόνου πριν την επόμενη χρήση. Τέλος, οι αποστάσεις αυτές θα πρέπει να τηρούνται και στις προπονήσεις που διεξάγονται εκτός σταδίου σε δημόσιο δρόμο (π.χ. long run).

√ Για διευκόλυνση των αθλητών προτείνεται οι προπονητές να χρησιμοποιούν όλους τους διαδρόμους τηρώντας ενδιάμεσα το κενό του ενός διαδρόμου σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα (συνολικό μήκος διαδρόμων για στάδια με ευθείες 84,39μ., στροφή 115,6106μ. και ακτίνα μέτρησης 1ου διαδρόμου 36,800μ.):
Διάδρομος Απόσταση σε m Στροφή σε m
1 400,0012 115,6106
2 407,0384 119,1292
3 414,7039 122,9619
4 422,3693 126,7947
5 430,0348 130,6274
6 437,7003 134,4602
7 445,3658 138,2929
8 453,0313 142,1257
9 460,6968 145,9584
√ Τα εμπόδια και οι βατήρες εκκίνησης θα πρέπει να μεταφέρονται, να τοποθετούνται και να ρυθμίζονται από τα ίδια άτομα που θα φορούν γάντια μιας χρήσης τα οποία θα αλλάζονται μετά από κάθε χρήση.

√ Οι προπονητές θα πρέπει να τηρούν απόσταση ασφαλείας από αθλήτριες και αθλητές. Καλό θα ήταν να παρακολουθούν την προπόνηση από την κερκίδα.

√ Τα προπονητικά group, που εκτελούν ίδιο πρόγραμμά στον ίδιο χώρο, καλό θα είναι να μην ξεπερνούν τα 6 άτομα.

ΡΙΨΕΙΣ:

Τα ριπτικά όργανα καθώς ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν και μετά από τη χρήση.

 Αθλητής που χρησιμοποιεί μόνο τα προσωπικά του όργανα:

αυτά μπορεί να μην απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση αλλά θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν και μετά το τέλος της προπόνησης.

 Αθλητές που χρησιμοποιούν κοινά ριπτικά όργανα:

αυτά θα πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση .

Όταν χρησιμοποιούνται μετροταινίες ή άλλος εξοπλισμός συνιστάται οι χρήστες να φορούν γάντια.

ΚΑΘΕΤΑ ΑΛΜΑΤΑ:

 Ένας μόνο ένας αθλητής χρησιμοποιεί το στρώμα προσγείωσης:

όταν το στρώμα προσγείωσης έχει απολυμανθεί από την εγκατάσταση και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι εκείνη την ώρα από κανέναν άλλον αθλητή, δεν χρειάζεται καμία ενέργεια. Αν έχει χρησιμοποιηθεί τότε θα πρέπει να απολυμανθεί πριν ξεκινήσει ο αθλητής την προπόνηση ή να χρησιμοποιήσει το προσωπικό κάλυμμα της επιφάνειας του στρώματος.

 Αν το στρώμα προσγείωσης χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από πάνω

 από ένα αθλητή: τότε μετά από κάθε προσπάθεια αθλητή αυτό θα πρέπει να απολυμαίνεται. Εναλλακτικά θα μπορούσε ο κάθε αθλητής να χρησιμοποιήσει ένα προσωπικό κάλυμμα της επιφάνειας του στρώματος, π.χ. από ανθεκτικό και μαλακό μουσαμά ή κάποιο μαλακό ύφασμα διαστάσεων περίπου 3μ.Χ4μ. για το Άλμα σε Ύψος και 4μ.Χ5μ. για το Άλμα Επί Κοντώ, το οποίο και θα αποσύρει μετά την προσπάθειά του προκειμένου ο επόμενος αθλητής να τοποθετήσει το δικό του.

√ Η χρήση του εξοπλισμού (στυλοβάτες, πήχης, λάστιχα κ.α.) θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση γαντιών από τους χρήστες και ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια καθώς και στο τέλος της προπόνησης.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΜΑΤΑ:

√ Όπως είναι γενικά παραδεκτό η άμμος δεν μεταδίδει τον ιό. Εάν όμως κάποιος αθλητής το επιθυμεί, μπορεί πριν την προσπάθεια του να γίνει καλή αναμόχλευση (αναποδογύρισμα) της άμμου με τη χρήση φτυαριού και τσουγκράνας.

√ Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των αλμάτων κανένα άτομο δεν θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο σκάμμα, ακόμη και ο προπονητής.

√ Η χρήση του βοηθητικού εξοπλισμού (φτυάρια, τσουγκράνες, κέλμπερι, μετροταινίες κ.α.) θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση γαντιών από τους χρήστες και ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να απολυμαίνεται.’

Επισήμανση:

Οι αθλητές των συλλόγων θα πρέπει να προσκομίσουν « φύλλο ιατρικού ιστορικού αθλητή/τριας-ιατρικό απόρρητο», και αντίστοιχα το τεχνικό προσωπικό «φύλλο ιατρικού ιστορικού Τεχνικού Προσωπικού- ιατρικό απόρρητο».

Θα τηρείται κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου