Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«Μην πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε»

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
Οδηγίες για την διαχείριση και το μαγείρεμα των πουλερικών εξέδωσε η βρετανική Αρχή Τροφίμων, η οποία ανακάλυψε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ενηλίκων τα πλένουν πριν τα μαγειρέψουν.



Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) σε 4.500 εθελοντές, ανακάλυψε ότι το 44% πλένουν το κοτόπουλο με νερό πριν το βάλουν στον φούρνο ή στην κατσαρόλα.

Αυτό, όμως, μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση των χεριών, του νιπτήρα και των επιφανειών της κουζίνας με καμπυλοβακτήριο- ένα επικίνδυνο μικρόβιο που προκαλεί τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις και μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.

Ωστόσο, μόλις το 28% των εθελοντών ήξερε πως υπάρχει αυτό το βακτήριο – και από αυτούς, μόλις ο ένας στους τρεις ήξεραν ότι προέρχεται κυρίως από τα πουλερικά.

Αντιθέτως, το 90% των ερωτηθέντων ήξεραν πολλά για τα σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο (e.coli), τα οποία επίσης προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.


Περισσότερα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου