Οδηγίες για την διαχείριση και το μαγείρεμα των πουλερικών εξέδωσε η βρετανική Αρχή Τροφίμων, η οποία ανακάλυψε ότι πολύ μεγάλο ποσοστό ενηλίκων τα πλένουν πριν τα μαγειρέψουν.
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) σε 4.500 εθελοντές, ανακάλυψε ότι το 44% πλένουν το κοτόπουλο με νερό πριν το βάλουν στον φούρνο ή στην κατσαρόλα.
Αυτό, όμως, μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση των χεριών, του νιπτήρα και των επιφανειών της κουζίνας με καμπυλοβακτήριο- ένα επικίνδυνο μικρόβιο που προκαλεί τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις και μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.
Ωστόσο, μόλις το 28% των εθελοντών ήξερε πως υπάρχει αυτό το βακτήριο – και από αυτούς, μόλις ο ένας στους τρεις ήξεραν ότι προέρχεται κυρίως από τα πουλερικά.
Αντιθέτως, το 90% των ερωτηθέντων ήξεραν πολλά για τα σαλμονέλα και το κολοβακτηρίδιο (e.coli), τα οποία επίσης προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις.
Περισσότερα ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου