Γα τη νόστιμη υγιεινή και
νηστίσιμη μπουγάτσα θα χρειαστούμε: 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού) 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό, 5-6 κουταλιές ζάχαρη, 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη) και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο φυτικό βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
dogma.gr
νηστίσιμη μπουγάτσα θα χρειαστούμε: 4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού) 8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό, 5-6 κουταλιές ζάχαρη, 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη) και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο φυτικό βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.
dogma.gr
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου