Το κρέας από το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και εν γένει τα πουλερικά παγώνει
γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.
Όταν θέλεις να ξεπαγώσεις κρέας ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να το βάλεις σε ζεστό νερό. Η συγκεκριμένη πρακτική, ωστόσο, δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε αυτού του είδους τα κρέατα.
Το πρόβλημα με τη χρήση καυτού νερού για να ξεπαγώσει το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα είναι ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυξάνουν τον κίνδυνο να μολυνθεί το πουλερικό με επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου