Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν πως τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν φυτοφάρμακα. Ποια όμως είναι τα πιο «επικίνδυνα»;
Για μία ακόμη χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) έχει κυκλοφορήσει κατάλογο με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα.
Ο κατάλογος καταρτίζεται από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας μετά από έρευνα σε 48 φρούτα και λαχανικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Περίπου 65% των δειγμάτων ήταν θετικά στο τεστ.
Αυτό είναι άσχημο νέο, αφού τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με την EWG αυτά είναι τα πιο μολυσμένα με φυτοφάρμακα τρόφιμα:
- Αμπελοφάσουλα
- Πατάτες
- Ντοματίνια
- Αγγούρια
- Νεκταρίνια
- Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου