ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγαίνοντας για το πανηγύρι των Γρεβενών, το 1914!

"Το γεφύρι αυτό συνήθως λέγεται "το γεφύρι των Γρεβενών" αν και η πόλη βρίσκεται δίπλα σε άλλο ποτάμι (Γρεβενίτης), μια ώρα μακριά, προς τα βόρεια"..


"Στις 10.30 π.μ. σταματήσαμε σε ένα ξέφωτο δίπλα σε ένα ρέμα για τη συνηθισμένη μεσημεριάτικη ξεκούραση και στις 3 μ.μ. ξεκινήσαμε και πάλι ώστε να φτάσουμε στην εμποροπανήγυρη πριν νυχτώσει. Όλη η περιοχή συνεχίζει να έχει πυκνά δάση μέχρι λίγο πριν το Ελεθεροχώρι, ένα Χασιώτικο χωριό, λίγο μεγαλύτερο από τα Πλαίσια, αλλά εξίσου βρώμικο. Μετά από απότομη κατηφόρα φτάνουμε στον Βενέτικο ποταμό, τον πιο σημαντικό παραπόταμο του Αλιάκμονα σε αυτά τα μέρη.





Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα πέτρινο γεφύρι, αλλά σε τόσο κακή κατάσταση (σπασμένο) που πρέπει να οδηγούμε εμείς τα μουλάρια για να το περάσουν. Το γεφύρι αυτό συνήθως λέγεται "το γεφύρι των Γρεβενών" αν και η πόλη βρίσκεται δίπλα σε άλλο ποτάμι (Γρεβενίτης), μια ώρα μακριά, προς τα βόρεια. Οι Βλάχοι πάντως το λένε Puiiyea di Pushanlu, δηλαδή το γεφύρι του Pushan.

Καθώς χρειάστηκε να αφιππεύσουμε για να περάσουμε το γεφύρι και επειδή υπήρχε ενθουσιασμός που θα φτάναμε σύντομα στην ..

Η συνέχεια εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου