ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Έκλεισαν έξι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας - Ανάμεσά τους τρεις στα Γρεβενά..

Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κλείσει συνολικά 18 δομές

Η λειτουργία έξι ακόμη ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας τερματίστηκε, εκ των οποίων
τρεις στα Γρεβενά, δύο στις Σέρρες και μια στην Έδεσσα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι συνολικά 250 διαμένοντες σ' αυτές μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας.  

Χθες σειρά επισκέψεων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες και τη Δράμα, πραγματοποίησε  ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.





"Σε όλη την Ελλάδα, μειώνουμε σταθερά τον αριθμό των διαμενόντων, χάρις στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τις περιορισμένες ροές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Τον ίδιο στόχο έχουμε θέσει και στις Σέρρες. Σήμερα, κλείσαμε δύο ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούνταν για φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Θα κλείσουμε όλα τα 67 ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε στην χώρα εντός του 2020. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια ανάκτησης του μεταναστευτικού φέρνει αποτελέσματα τα οποία γίνονται πλέον ορατά στις τοπικές κοινωνίες" ανέφερε ο κ. Μηταράκης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διευκρίνισε, πως "είμαστε σε μια φάση αποσυμφόρησης πλέον και όχι δημιουργίας νέων δομών".  

Από τα μέσα Ιουλίου έχουν κλείσει συνολικά 18 δομές. Αναλυτικότερα, δέκα στα Γρεβενά, δυο στις Σέρρες, δυο στην Έδεσσα, μια στην Κοζάνη, μια στις Πρέσπες, μια στην Φλώρινα και μια στην Αργολίδα. Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει κλείσιμο, μέχρι το τέλος του έτους, και των υπόλοιπων 49 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας του προγράμματος FILOXENIA. 

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου