ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Τα 29 υγιεινότερα τρόφιμα του πλανήτη





Ο ακόλουθος “κατάλογος υγιών τροφίμων” αποτελείται από 29 τρόφιμα που έχουν τη δυνατότητα να σας προκαλέσουν ένα “θρεπτικό σοκ” καθώς επίσης να..
μειώσουν, σύμφωνα με μελέτες, τον κίνδυνο για μερικές από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.
Μαζί με κάθε μια από τις περιγραφές προτείνεται και ένας τρόπος ενσωμάτωσης αυτών των τροφίμων στο διαιτολόγιό σας.
ΦΡΟΥΤΑ
Βερίκοκα
η βήτα-καροτίνη βοηθάει στην αποτροπή των ζημιών που προκαλούν οι ελέυθερες ρίζες και προστατεύει τα μάτια. Το σώμα μετατρέπει επίσης τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, που μπορεί να βοηθήσει στην απόκρουση μερικών καρκίνων, ειδικά του δέρματος. Ένα βερίκοκο έχει 17 θερμίδες, 0 λίπος, 1 γραμμάριο ίνας. Τρώγονται αποξηραμένα ή εάν προτιμάτε φρέσκα. Αγοράστε τα όταν είναι ακόμα σκληρά διότι μόλις μαλακώσουν χάνουν μερικές από τις θρεπτικές ουσίες.

Αβοκάντο
Το περιεχόμενο ελαϊκό οξύ, ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ, βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και βελτιώνει τα επίπεδα των HDL. Επιπρόσθετα περιέχει σημαντικές ποσότητες ινών. Μια φέτα έχει 81 θερμίδες, 8 γραμμάρια λίπους και 3 γραμμάρια ίνας. Δοκιμάστε μερικές φέτες αβοκάντο αντί για μαγιονέζα στα σάντουιτς.

Σμέουρα
To περιεχόμενο ελαγικό οξύ, βοηθά στην αναστολή της αύξησης καρκινικών κυττάρων. Αυτό το είδος μούρων περιέχουν επίσης βιταμίνη C και υψηλά επίπεδα φυτικών ινών που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ένα φλυτζάνι έχει μόνο 60 θερμίδες, 1 γραμμάριο λίπους και 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Συνδυάζεται με γιαούρτι (μειωμένων λιπαρών).

Μάγκο
Ένα μέτριο μάγκο περιέχει 57mg βιταμίνης C, σχεδόν ολόκληρη την συνιστώμενη καθημερινή δόση σας. Αυτή η αντιοξειδωτική ένωση βοηθάει στην αποτροπή της αρθρίτιδας βοηθάει στην γρήγορη επούλωση πληγών και την βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα μάγκο περιέχουν περισσότερες από 8.000 IU βιταμίνης Α (ως βήτα-καροτίνη). Ένα μάγκο έχει 135 θερμίδες, 1 γραμμάριο λίπους και 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Κόψτε και σερβίρετε επάνω σε πράσινα φύλλα. Θα πετύχετε η σαλάτα σας να μοιάζει με επιδόρπιο!

Κανταλούπα (είδος πεπονιού)
Περιέχει βιταμίνη C (117 mg σε μισό πεπόνι, σχεδόν δύο φορές περισσότερη την συνιστώμενη καθημερινή δόση) και βήτα-καροτίνη. Και οι δυο ενώσεις είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπρόσθετα, μισό πεπόνι περιέχει 853 mg καλίου – σχεδόν δύο φορές περισσότερο απ” ό,τι μια μπανάνα, η οποία βοηθά στην μείωση της πίεσης του αίματος. Μισό πεπόνι έχει 97 θερμίδες, 1 γραμμάριο λίπους και 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Κόψτε το σε κύβους, ψύξτε τους και σπάστε τους στο μπλέντερ δημιουργώντας κάτι σαν παγωτό ή γρανίτα.

Χυμός των βακκίνιων (cranberries)
Βοηθάει στην μείωση των μολύνσεων με την αναστολή της ανάπτυξης επιβλαβών βακτηρίων. Ένα φλυτζάνι έχει 144 θερμίδες, 0 γραμμάρια λίπους και 0 γραμμάρια φυτικών ινών. Για να φτιάξετε ένα νόστιμο αναψυκτικό αγοράστε 100% συμπυκνωμένο χυμό και χρησιμοποιήστε τον για να δώσετε γεύση σε νερό χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

Tομάτα
Το λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Έρευνες δείχνουν ότι οι τομάτες μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του στομάχου και του εντέρου στο μισό εάν καταναλώνονται καθημερινά. Μια τομάτα έχει 26 θερμίδες, 0 λίπος και 1 γραμμάριο φυτικών ινών. Καταναλώνετε φέτες τομάτας με ελαιόλαδο, διότι το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν τρώεται με λίπος

Σταφίδες
Αυτοί οι “μικροί πολύτιμοι λίθοι” είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, η οποία βοηθά το αίμα να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς λειτουργία προβληματική σε πολλές γυναίκες. Μισό φλυτζάνι σταφίδες περιέχει 218 θερμίδες, 0 λίπος και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Καταναλώνετε τις με δημητριακά σαν πρωϊνό. Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα τις γυναίκες κατα την έμμηνο ρύση

Σύκα...

Τα υπόλοιπα ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου