ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Ποσειδώνας εμφανίστηκε στη... Θεσσαλονίκη (βίντεο & φωτ.)

Μία «πινελιά» ζωντάνιας προσέθεσε στο «πολύπαθο» Ποσειδώνιο αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένας καλλιτέχνης της πόλης.
Ο Sandman, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά του και τη φαντασία του, σχεδίασε τον πανίσχυρο θεό του Ολύμπου, τον Ποσειδώνα πάνω στην πρόσοψη ενός κτηρίου μέσα στο αθλητικό κέντρο και το οποίο εξέπεμπε παρακμιακή εικόνα, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες.

«Ο συγκεκριμένος τοίχος ήταν στις βλέψεις μου από πολύ παλιά», λέει στο makthes.gr ο Sandman. «Αποτέλεσε ένα project με αρκετές δυσκολίες μιας και στην πορεία κατέληξα να βάφω όχι απλά τον ίδιο τον τοίχο αλλά και πολλαπλές άλλες επιφάνειες, σε μεγάλο ύψος κλπ», συνεχίζει ο καλλιτέχνης.
Μάλιστα στόχος του ήταν το σχέδιο να γίνει «αναμορφικό», το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι από ένα συγκεκριμένο σημείο θέασης, όλες οι διαφορετικές επιφάνειες του «Ποσειδώνα», φαίνονται ως μία, ενιαία, εξηγεί ο Sandman. Κάτι που «νομίζω πέτυχε», κατά τη γνώμη του.

Βέβαια για να γίνει αυτή η καλλιτεχνική παρέμβαση που αλλάζει, έστω και λίγο, την όψη του «Ποσειδώνιου», απαιτήθηκε η άδεια από την αρμόδια επιτροπή διαχείρισης του αθλητικού κέντρου, η οποία δόθηκε διότι «υπήρχε καλή συνεργασία και συνεννόηση και τους ευχαριστώ για αυτό», επισημαίνει ο Sandman.

«Παλιότερα οι τοίχου του Ποσειδωνίου έσφυζαν από ζωή και graffiti», θυμάται ο εμπνευστής του «Ποσειδώνα» και εκφράζει την ελπίδα του το δικό του γκράφιτι «να είναι το πρώτο βήμα για να ανακτήσει ο χώρος εκ νέου την παλιά του αίγλη και δόξα και να αναβαθμιστεί αισθητικά».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον «Ποσειδώνα» του Sandman

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου