ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αλήθεια γνωρίζεις ποια είναι η καλύτερη εποχή για κάθε φρούτο και λαχανικό;


Κάθε φρούτο και λαχανικό, όταν είναι στην εποχή του, έχει την πιο νόστιμη και φρουτώδη γεύση του. Το ξέρεις, για αυτό και κάθε εποχή ψάχνεις στους πάγκους των σούπερ – μάρκετ τα πιο φρέσκα. Υπάρχουν, βέβαια, μερικά φρούτα, όπως παραδείγματος χάρη το πορτοκάλι, που αν το καλοσκεφτείς το απολαμβάνουμε κάθε εποχή του χρόνου. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για όλα!

Εσύ γνωρίζεις σε ποια εποχή το κάθε φρούτο και λαχανικά έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, είναι δηλαδή στα καλύτερα του;

 Αν όχι, κάνε απλά ένα scroll – down!

Ιανουάριος
Ο πρώτος μήνας τους έτους (αυτός που διανύουμε) μας προσφέρει απλόχερα το πορτοκάλι, αλλά και το μικρό του ξαδερφάκι το μανταρίνι. Το καλάθι συμπληρώνουν το αντιοξειδωτικό γκρέιπφρουτ, το αχλάδι, αλλά και το (παντός καιρού) ακτινίδιο. Λάχανο, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκι, ρέβα, λαχανάκι Βρυξελλών, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο, κουνουπίδι, μαρούλι συμπληρώνουν τη λίστα των λαχανικών.

Φεβρουάριος
Ο δεύτερος μήνας της χρονιάς κρατάει φρέσκα τα ίδια ακριβώς φρούτα με τον προηγούμενο, αλλά ενισχύει τις θρεπτικές ουσίες που σού προσφέρει με τα παρακάτω υγιεινά (και αρκετά νόστιμα) λαχανικά: πράσο, αντίδι, κουνουπίδι, λαχανάκι Βρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο, παντζάρι, ραδίκι, ρέβα, σέσκουλο, σπανάκι και φινόκιο.

Μάρτιος
Φθάσαμε στην Άνοιξη και το γκρέιπφρουτ μας αποχαιρετά, κρατώντας όμως φρέσκα όλα τα υπόλοιπα φρούτα των προηγούμενων μηνών. Στα καλάθι που έχεις για τα λαχανικά σου πρόσθεσε τα εξής: σπαράγγι, αντίδι, αρακάς, κουνουπίδι, λαχανάκι Βρυξελλών, μαρούλι, παντζάρι, πράσο, ραδίκι, ρέβα, ραπανάκι, σέσκουλο, σπανάκι, φινόκιο.

Απρίλιος
Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! Το αβοκάντο έρχεται στην διατροφική σου παρέα, το γκρέιπφρουτ επιστρέφει και συμπληρώνει τα φρέσκα πορτοκάλια. Κουνουπίδι, κολοκύθι, ρέβα, αγκινάρα, αρακάς, λάχανο, μπρόκολο, παντζάρι, πράσο, ραδίκι, σπαράγγι, σέσκουλο και σπανάκι συμπληρώνουν τα λαχανικά σου.

Μάϊος
Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι φράουλες και τα κεράσια κάνουν την τόσο γλυκιά τους εμφάνιση. Μούσμουλα και νεκταρίνια συμπληρώνουν το καρέ, ενώ στο κομμάτι των λαχανικών βλίτα, φασολάκια, αγκινάρα, σπαράγγι, αγγούρι, μελιτζάνα, αντίδι, αρακάς, κολοκύθι, λάχανο, μάραθος, μαρούλι, παντζάρι, πιπεριά, ραδίκι, ραπανάκι δηλώνουν έτοιμα να τα απολαύσεις. Τι άλλο θέλεις;

Ιούνιος
Φράουλες, βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα, καρπούζι, βύσσινο, μούσμουλα και νεκταρίνια θα γίνουν η φρουτώδης αδυναμία σου. Στο κομμάτι των λαχανικών τα αγγούρια προστίθενται στην παρέα της ντομάτας, των βλίτων και του αρακά.

Ιούλιος
Καλώς ήρθες πεπόνι στην παρέα του καρπουζιού, της φράουλας, του βερίκοκου, του ροδάκινου, του κερασιού, του βύσσινου και των νεκταρίνιων. Αγγούρι, αντίδι, αρακάς, βλίτα, κολοκύθι, λάχανο, μάραθος, πιπεριά, ραδίκι, μπάμιες, σέσκουλο, φασολάκια, ντομάτα, ραπανάκι, κολοκύθα, μελιτζάνα, καλαμπόκι αποτελούν τα λαχανικά που απολαμβάνουμε φρέσκα στην “καρδιά” του καλοκαιριού.

Αύγουστος
Καλώς το σύκο και τα δαμάσκηνα! Η στιγμή που θα μπουν στο ίδιο μπολ με το αχλάδι, το ροδάκινο, το σταφύλι και το πεπόνι έφθασε. Στο ακριβώς διπλανό μπολ αυτό των λαχανικών θα βρεις μπάμιες, αγγούρι, αντίδι, βλίτα, κολοκύθα, κολοκύθι, λάχανο, μελιτζάνα και καλαμπόκι.

Σεπτέμβριος
Το φθινόπωρο έφθασε και μαζί του έφερε το μήλο, το αχλάδι, την βανίλια, το κορόμηλο και τον γιαρμά. Όσον αφορά τα λαχανικά; Κολοκύθι, φασολάκια, μανιτάρι, ντομάτα, αγγούρι, βλίτα, μελιτζάνα, μπάμιες, πιπεριά, πράσο, σπανάκι και καλαμπόκι συμπληρώνουν τον μπαξέ.

Οκτώβριος
Αχλάδι, κυδώνι, μήλο, σταφύλι, λωτός και ρόδι πρωταγωνιστούν τον μήνα που η ώρα (και η διάθεση μας) αλλάζει. Η ποικιλία των λαχανικών που θα βρεις στην φρέσκια εκδοχή τους θα σε εντυπωσιάσει: Μπρόκολο, κολοκύθι, μανιτάρι, μάραθος, πιπεριά, αγγούρι, αντίδι, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλι, πράσο, ραδίκι, σέσκουλο, σπανάκι, ρέβα και φινόκιο.

Νοέμβριος
Λέω να ξεκινήσουμε με το μπολ των λαχανικών! Εκεί θα προσθέσουμε αντίδι, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκι Βρυξελλών, μαρούλι, μπρόκολο και σέσκουλο. Για τα φρούτα, ετοιμάσου να δαγκώσεις ένα μήλο, ένα αχλάδι και να σπάσεις το ρόδι.

Δεκέμβριος
Λίγο πριν πεις “πάει ο παλιός ο χρόνος”, απόλαυσε το φρέσκο ρόδι, το αβοκάντο, το αχλάδι και φυσικά το μήλο. Αν θες να καταναλώσεις λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα, καρότο, λεμόνι, μαϊντανός, άνηθος και σέλινο σε περιμένουν!


Tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου