ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

H τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Γρεβενών Αλέξανδρου Κατσάλη για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε) στα Πανεπιστήμια

Δημοτικό Συμβούλιο 19-1-2021 

 
Καλούμαστε για άλλη μια φορά να απαντήσουμε σε αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας που έχουν σχέση με το μέλλον του τόπου αλλά και να αποδεχτούμε ναι η όχι κατά πόσο η τριτοβάθμια παιδεία συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή πολιτιστική κοινωνική πορεία του τόπου μας. 

 Οι σχεδιασμοί της τωρινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων όχι μόνο στα θέματα παιδείας αλλά να σας θυμίσω πρόσφατες αποφάσεις πολύ σημαντικές για τον τόπο μας και αναφέρω την σχολή Αστυνομίας το μεταναστευτικό αλλά και κυριότερα στο σχέδιο της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική περίοδο τι έχουμε δει; 

Όχι απλώς δεν μας ακούσανε αλλά μας δείξανε την ποιότητα της Δημοκρατίας που ψεύτικα διαφημίζουν. 
Τα Γρεβενά μας όχι απλώς είναι στην ομίχλη αλλά στο σκοτάδι του μέλλοντος. Συνάδελφοι το ίδιο συμβαίνει και στο κομμάτι των πανεπιστημίων. 

Λυπάμαι αλλά τα Γρεβενά και όλες οι μικρές περιφερικές ενότητες της Ελλάδας αποτελούν θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου που στο τέλος υποκύπτει τα μεγάλα συμφέροντα των κολεγίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Για εμένα η φιλοσοφία όπου η αρχή μιας καλύτερης εκπαίδευσης και συνεπώς μεγαλύτερων προοπτικών ξεκινάει από τις μικρές βαθμίδες νήπια, δημοτικά, γυμνάσια , λύκεια. Βλέπουμε το υπουργείο Παιδείας να διαλέγει έναν άλλο δρόμο όπου σε μια νύχτα με το 80% των σπουδαστών να χάνονται ισοπεδώνονται όνειρα σχεδιασμοί και αξίες τοπικών κοινωνιών. 

Λέμε ναι στο σύνολο των πανεπιστημίων όπως είναι αποκεντρωμένα και διασπαρμένα σήμερα σε όλη τη χώρα. Όχι στο εξεταστικό σύστημα.

 Ναι στην αναβάθμιση από τις μικρές βαθμίδες αν πράγματι θέλουμε. Και επειδή πρέπει να έχουμε πρακτικές λύσεις, αν δεν υπάρχει λύση σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας ας δούμε την μεταφορά βιώσιμων τμημάτων από άλλες πόλεις της Ελλάδας στα Γρεβενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου