ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Λίνα Μενδώνη : Ο θεατρικός κόσμος βοά – Η υπουργός Πολιτισμού δεν ήξερε για τον Λιγνάδη;

 
Ως «λάδι στη φωτιά» παρά καταπραϋντικά λειτούργησε, όπως φαίνεται, η συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη, για την υπόθεση Λιγνάδη. Η δήλωσή της ότι ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν έπεισε κανέναν, η δε παντελής άγνοια που δήλωσε σχετικά με το παρελθόν και τις φήμες που ακούγονταν για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου εξόργισε τον θεατρικό κόσμο, που την καλεί σε παραίτηση.

Πρόκειται για μια δήλωση που από όποια οπτική και να εξεταστεί είναι -τουλάχιστον- ατυχής. Για «αυτογκόλ» μιλούν οι επικριτές της. Κι αυτό γιατί, όπως λένε αυστηρά, εάν πραγματικά δεν γνώριζε η υπουργός τι λεγόταν εδώ και χρόνια για τον εν λόγω άνθρωπο -κάτι που γίνεται δύσκολα πιστευτό αφού στο χώρο του θεάτρου ήταν, όπως αποδεικνύεται, κοινό μυστικό- παραδέχεται την ακαταλληλότητά της για αυτήν τη θέση. Όφειλε να ξέρει, να ρωτήσει και να μάθει, πριν του δώσει μια τέτοια σημαντική θέση στο Εθνικό Θέατρο της χώρας, υποστηρίζουν.

Αν πάλι γνώριζε και δεν τα έλαβε υπόψη της τότε κατηγορείται για κάτι πολύ πιο σοβαρό, λένε οι ίδιοι με νόημα.

Ακόμη όμως και οι καλόπιστοι απέναντί της, που δέχονται ότι «εξαπατήθηκε» από τον Λιγνάδη, δύσκολα μπορούν να εξηγήσουν πώς η παραδοχή αυτή δεν ακολουθήθηκε από παραίτηση.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει τεθεί κανένα θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, ούτε από το Μαξίμου.

Δριμύ κατηγορώ από ηθοποιούς

Της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής ακολούθησε μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων από ηθοποιούς, οι οποίοι κατηγορούν την κ. Μενδώνη ότι γνώριζε και κάλυπτε τον κ. Λιγνάδη, και της ζητούν να παραιτηθεί.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε σήμερα η ηθοποιός Χριστίνα Θεοδωροπούλου, η οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού. Όπως εξηγεί, η αγαπημένη ηθοποιός η κ. Μενδώνη «επί 10 χρόνια ήταν στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Ξέρει καλύτερα από τον κάθε υπουργό που πέρασε από εκεί».

«Ο κ. Λιγνάδης μπορεί να είχε όλα τα άλλα, όμως όχι αυτό και δεν το μάθαμε τώρα τελευταία. Τώρα μάθαμε όλα αυτά τα εξοργιστικά, αλλά ότι είχε προβλήματα έχουν βγει στις εφημερίδες πριν από χρόνια. Ο κ. Γεωργουσόπουλος, όταν ήταν διευθυντής της δραματικής σχολής του Εθνικού, τον απομάκρυνε για ανάρμοστη συμπεριφορά και εκείνη την εποχή η κ. Μενδώνη ήταν γ.γ Πολιτισμού. Το “δεν ήξερα τίποτα” δεν ισχύει» συμπλήρωσε. «Ακόμα και να υποθέσουμε ότι δεν γνώριζε, είναι απαράδεκτο και αυτό. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Αντ’ αυτού δυστυχώς επιλέγει να κάνει μια συνέντευξη με στοιχεία πανικού» κατέληξε.

«Αυτά τα πράγματα έχουν ακουστεί εδώ και 15 χρόνια»

Μιλώντας στο MEGA σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης έκανε λόγο για «πράγματα που έχουν ακουστεί εδώ και 15 χρόνια, έχουν ειπωθεί εδώ και εκεί και παραπέρα».

«Αυτά που άκουγα και που ήξερα ότι συμβαίνουν και γίνονται από κάποιους ανθρώπους, δεν είχα στοιχεία να βγω, γιατί αν είχα στοιχεία, θα έβγαινα και επειδή δεν είχα στοιχεία θα μπορούσα να κατηγορηθώ αυτομάτως και να βρεθώ για ένα κτήνος μπερδεμένος σε μια ιστορία, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι όταν έχεις αποδείξεις πρέπει να τις καταθέτεις. Όταν δεν έχεις, πρέπει να σιωπάς γιατί μπορεί να βρεθείς μπερδεμένος για ένα κάθαρμα στη ζωή σου και είναι αμαρτία» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας, πως ενώ τόσοι άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού αποκαλύπτουν ότι είχαν ακούσει καταγγελίες, η κ. Μενδώνη δεν ήξερε τίποτα.

«Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω»

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απέστειλε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου, στον απόηχο των καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις στο χώρο του θεάτρου.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαγεωργίου δηλώνει ότι αποσύρει την αίτηση του για επιχορήγηση του Θεάτρου «Στοά» ξεκαθαρίζοντας πως «μετά από πενήντα χρόνια έντιμου και εξαντλητικού αγώνα για ένα καλύτερο θέατρο, αισθάνομαι ότι προδίδω τον αγώνα μου».

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «εγώ δεν επιθυμώ να λάβω καμία βοήθεια, αν προέκυπτε, από ένα γελοιοποιημένο υπουργείο Πολιτισμού».

«Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω. Θα κρατήσω τον δικό μου» καταλήγει στην επιστολή του.

Έξαλλος ο Πέτρος Λαγούτης

Έξαλλος με την κ. Μενδώνη είναι και ο ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος μη μπορώντας να κρύψει την οργή του για όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στον χώρο του θεάτρου.

«Μήπως τελικά είναι καλύτερα να εφαρμοστεί το μέτρο με τη διπλά μάσκα; Όχι, όχι για τον covid. Για την μπόχα από τη βρωμιά και τη σαπίλα μιλάω. Υ.Γ: Το χειρότερο ή και το καλύτερο είναι ότι η παραίτηση Μενδώνη μοιάζει πολύ μικρό θέμα πια… Τουλάχιστον στα μάτια μου» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οργισμένη αντίδραση Χρανιώτη

Επίθεση στην Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε ο Γιώργος Χρανιώτης.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε μεταξύ άλλων, «με ενοχλεί η φαινομενική σας ακεραιότητα. Με ενοχλεί που το βλέμμα σας παραμένει σίγουρο και σταθερό. Όταν κάποιος μας εξαπατά, το λιγότερο που αισθανόμαστε είναι ηλίθιοι, ειδικά όταν η απάτη έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και σε ανήλικα μέλη της κοινωνίας αυτής… Ξεκινάς τη συνέντευξη τύπου σου με ένα μεγάλο συγγνώμη. Την ξέρετε αυτή τη λέξη κυρία Λίνα Μενδώνη; Δεν την ξέρετε. Μεταφερθείτε στο σπίτι σας και μελετήστε το ελληνικό λεξικό…» είπε.

«Να πάτε σπίτι σας ζητάμε κυρία Μενδώνη. Μιλήσατε για σοκ. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν φαίνεστε καθόλου σοκαρισμένη. Εμείς είμαστε σοκαρισμένοι με εσάς. Αν γνωρίζατε κυρία Μενδώνη είστε εγκληματίας. Δεν νομίζω ότι είστε εγκληματίας. Αν δεν γνωρίζατε είστε ανεπαρκής. Η άγνοια είναι απαράδεκτη και εγκληματική» συμπλήρωσε.

«Προκαλώ οποιονδήποτε καλλιτέχνη θέλει να παραμείνει η κυρία Μενδώνη στο Υπουργείο να βγει και να το πει. Η Λίνα Μενδώνη μπορεί να είναι υπέροχη στο υπουργείο Εμπορίου, αλλά στο υπουργείο Πολιτισμού είναι ανίκανη. Είναι πάρα πολύ γενναίο να βγεις έξω και να το παραδεχτείς», κατέληξε.

«Να παραιτηθεί η Μενδωνή»

Χείμαρρος εμφανίστηκε και ο ηθοποιός Χάρης Τζωρτζάκης.

«Δε φημολογείται αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα κύκλωμα παιδεραστίας, δε μιλάμε απλώς για έναν άνθρωπο που κατηγορείται για παιδεραστία», είπε ο ηθοποιός.

«Αφορά στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία το θέμα, το τι κράτος, τι κοινωνία έχουμε στην πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Όπως επισήμανε ο Τζωρτζάκης, «μιλάμε για ένα κύκλωμα παιδεραστίας και η υπουργός Πολιτισμού σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα».

«Από μικρός παρακολουθώ την εξουσία, τις εκάστοτε κυβερνήσεις αυτού του τόπου να «γράφουν» τους πολίτες στα παλιά τους τα υποδήματα. Δε φτάνει ένας από μόνος του να γίνει διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που σημαίνει ότι κάποιοι τον τοποθέτησαν στη θέση αυτή… Δεν έχει παραιτηθεί ούτε ένας από αυτή την κυβέρνηση..», δήλωσε επίσης ο 35χρονος ηθοποιός.

«Δε ζητάω να παραιτηθεί η υπουργός επειδή γνώριζε, αν γνώριζε να παρέμβει ο εισαγγελέας, αλλά να παραιτηθεί επειδή δεν γνώριζε» τόνισε ο ηθοποιός.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου