ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ποια πόλη «γεννά» τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο


Παρά την επέλαση της πανδημίας, με τις σαρωτικές επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου… πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes στην 35η αναθεωρημένη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη για το 2021 συμμετέχουν συνολικά 2.755 άτομα, δηλαδή 660 περισσότερα σε σχέση με το 2020. Ταυτόχρονα, 493 άτομα καταφέρνουν να εισέλθουν για πρώτη φορά στο κλειστό «club» του Forbes, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κάθε 17 ώρες «γεννιέται» και ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος!

Ποια πόλη «γεννά» τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Στα στοιχεία του Forbes διακρίνονται οι χώρες αλλά και οι πόλεις που δημιουργούν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.


Η Κίνα, όπως άλλωστε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είδαν τους τεχνολογικούς κολοσσούς τους να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν διαδικτυακά ή αναζητούν εναλλακτικές πηγές ψυχαγωγίας.

Αυτό οδήγησε σε τεράστια αύξηση την προσωπική περιουσία των ιδρυτών και των μετόχων των εν λόγω τεχνολογικών κολοσσών.

Η Κίνα – στα στοιχεία της λίστας του Forbes περιλαμβάνεται επίσης το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο – αύξησε τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων της κατά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με 210 νέες εισαγωγές.

Οι μισοί νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έχτισαν τις περιουσίες τους από τον κατασκευαστικό ή τον τεχνολογικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Κέιτ Γουάνγκ, που έφτιαξε την περιουσία της από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με 698 δισεκατομμυριούχους, η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ, που παραμένουν στην πρώτη θέση με 724 δισεκατομμυριούχους.

Ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες

Σύμφωνα με τη λίστα του γνωστού περιοδικού, ο αριθμός των νέων δισεκατομμυριούχων πέρυσι έσπασε κάθε ρεκόρ με 493 νέες εισαγωγές, δηλαδή ένας νέος δισεκατομμυριούχος κάθε 17 ώρες. Η Ινδία είχε των τρίτο μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων με 140.


Ενώ ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά, με την περιουσία του να αυξάνεται κατά 64 δισ. δολάρια στα 177 δισ. δολάρια.

economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου